Antena 3 CNN Actualitate Dacă Udrea va face asta, ştirea va face înconjurul lumii. "Este fără precedent"

Dacă Udrea va face asta, ştirea va face înconjurul lumii. "Este fără precedent"

Dacă Udrea va face asta, ştirea va face înconjurul lumii. "Este fără precedent"
de O.P.    |    17 Feb 2015   •   05:35

Elena Udrea ar putea fi dusă în cătuşe la Parlament, pentru avizul solicitat de procurori în Gala Bute. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea spune însă că un deputat nu poate intra în Plen încătuşat sau însoţit de poliţişti. Este o situaţie fără precedent, iar Parlamentul caută soluţii la ministerul Justiţiei.

Votul pentru încuviiţarea arestării preventive a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute ar urma să se dea la începutul săptâmânii viitoare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a cerut ministrului Justiţiei şi Procurorului general al României să explice Parlamentului dacă Elena Udrea poate veni în faţa Plenului fără cătuşe la mâini. "Blonda de la Cotroceni" are dreptul, deşi este în arest preventiv, să îşi studieze dosarul la Comisia Juridică şi să vină în faţa colegilor din Parlament pentru a se apăra.

Niciodată în istorie un deputat nu a intrat în Parlamentului României cu cătuşe la mâini. Dacă s-ar întâmpla acest lucru ar afecta imaginiea României, sunt de părere deputaţii jurişti.

Procurorii au cerut un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Cererea DNA este analizată de deputatii juristi care au 3 zile termen de dezbatere. Raportul ar putea fi dicutat în plen luni sau marţi. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Elena Udrea arest
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close