Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş, scos din cărţi odată cu numirea oficială a Corinei Creţu în funcţia de comisar european

Dacian Cioloş, scos din cărţi odată cu numirea oficială a Corinei Creţu în funcţia de comisar european

Dacian Cioloş, scos din cărţi odată cu numirea oficială a Corinei Creţu în funcţia de comisar european
10 Sep 2014   •   14:44

Anunţul oficial al desemnării Corinei Creţu drept comisar european îl scoate definitiv din cărţi pe favoritul lui Traian Băsescu, Dacian Cioloş. Acesta a fost acuzat recent că a devenit comisar european în 2009 în urma unui troc cu Băsescu.

Preşedintele i-a oferit pe tavă funcţia, iar la schimb, ministerul Agriculturii condus la acea vreme de Cioloş s-a constituit parte civilă în dosarul Telepatia. Asta deşi banii din privatizare nici măcar nu au ajuns la ministerul lui Cioloş, ci la Finanţe.

Acuzaţiile la adresa lui Dacian Cioloş s-au înmulţit în ultima perioadă, cea mai gravă fiind aceea că a constituit ministerul agriculturii parte în dosarul privatizării ICA fără drept. Sunt reproşurile pe care i le-a adus şi fostul ministru Sorin Pantiş într-o scrisoare deschisă.

12 oameni au fost condamnaţi în acest dosar. Pantiş îi reprrosează faptul că a ajuns comisar european pentru că i-a oferit pe tava presedintelui Traian Basescu pe cei din Dosarul telepatia.

În faţa acestor acuzaţii grave Dacian Cioloş tace. Refuză să dea explicaţii, la fel cum a făcut în ultimele luni.

Constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civilă în dosarul privatizării ICA i-a adus adus lui Dacian Cioloş o plângere penală la Parchet, depusă de Cătălin Sandu. Fără a-şi face propria evaluare, fără a ţine cont de faptul că textele de lege în baza cărora DNA formulase solicitarea fuseseră abrogate cu opt luni înaintea privatizării, fără un răspuns de la ADS, ministerul a trimis adresa la DNA, semnată de Dacian Cioloş.

Deşi au trecut aproape şapte luni de când s-a depus plângerea, nu se ştie în ce stadiu se află cercetările. În acest context, Sandu a cerut precizări Parchetului general. În cazul în care se va încerca muşamalizarea dosarului Cioloş, fostul director ADS a anunţat că va ataca soluţia dată de procurori. 




×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Corina Cretu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close