Antena 3 CNN Actualitate Dăianu îi răspunde lui Sima: "Eu n-am nicio legătură cu Sibex, în afara faptului că sunt acţionar"

Dăianu îi răspunde lui Sima: "Eu n-am nicio legătură cu Sibex, în afara faptului că sunt acţionar"

Dăianu îi răspunde lui Sima: "Eu n-am nicio legătură cu Sibex, în afara faptului că sunt acţionar"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Oct 2012   •   12:42

Economistul Daniel Dăianu, fost ministru de Finanţe, susţine, în replică la scrisoarea brokerului Cristian Sima, că nu are nicio legătură cu Bursa de la Sibiu (Sibex).

Mai mult, Dăianu afirmă că ar exista lichidităţi, iar dacă Sima într-adevăr a pierdut banii clienţilor, ar trebui să vină în ţară şi să lămurească situaţia.

"Este imposibil, eu n-am nicio legătură cu Sibex, în afara faptului că sunt acţionar. Mi s-a propus de câteva ori să candidez pentru Consiliul de Administraţie, dar am spus că nu sunt suficient de apropiat de piaţa bursieră, nu îndrăznesc să fac acest pas şi nu l-am făcut", a declarat fostul ministru de Finanţe, Daniel Dăianu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Economistul este de părere că, dacă această scrisoare este adevărată şi ea este semnată de Sima, "atunci statementurile nu sunt corecte".

"Eu întotdeauna am mizat pe buna-credinţă a celor de la WBS Holding. Nu puteam să intru on-line şi să verific. Cel puţin eu şi alţi clienţi am primit aceste informări şi arată că există lichidităţi în cont. (...) Eu am încercat să dau de Sima, dar nu am putut. Ce poţi să faci în această situaţie? Normal era să vină în ţară şi să lămurească situaţia", a adăugat Daniel Dăianu.

Replica lui Dăianu vine după ce, într-o scrisoare semnată de Cristian Sima, acesta a comentat şi reacţiile vedetelor cu care a făcut afaceri.

"Am ascultat şi declaraţiile Irinei Scrotter şi ale lui Daniel Dăianu, dar cum ei sunt personaje principale în povestea Sibex 2008-2012, voi ajunge şi acolo. Amândoi nu au retras niciun ban din capitalul iniţial şi sper cu toată convingerea că le voi restitui capitalul".

Fostul şef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, recunoaşte, într-o scrisoare trimisă unui ziarist, că a pierdut banii clienţilor. Jurnalistul economic Radu Soviani susţine că a primit o scrisoare semnată Sima, în care acesta ar recunoaşte că a pierdut banii clienţilor.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de peste zece zile şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Joi, Poliţia Sibiu a anunţat că, deşi nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la dispariţia lui Cristian Sima, s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu.

Joi, CNVM l-a amendat joi pe brokerul Cristian Sima cu suma de 10.000 de lei, sancţiuni similare primind şi alţi doi colegi ai săi. Amenda vine după ce, în septembrie, când ocupa funcţia de director general al Bursei Sibiu şi preşedinte CA, Sima a limitat împreună cu alţi doi administratori drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri şi ale SSIF Broker în AGA bursei de la Sibiu.

Printre clienţii păgubiţi de Sima se regăseşte şi fostul ministrul al Finanţelor Daniel Dăianu, alături de alte VIP-uri







×
Subiecte în articol: Daniel Daianu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close