Antena 3 CNN Actualitate Daily Income: Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor

Daily Income: Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor

10 Sep 2014   •   11:08

Adrian Măniuţiu a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Daily Income", cele mai recente date privind rata şomajului în România, care, potrivit Eurostat, indică un procent de 7%, la nivelul întregii populaţii active, în iulie 2014.

Din totalul şomerilor din România, peste 25% sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

"Tineretul este resursa României", a declarat sociologul Codrin Scutaru, secretar de Stat în Ministerul Muncii, care a comentat în emisiune aceste cifre.

Scutaru a afirmat că, anul trecut, peste 60 de mii de tineri au beneficiat de măsuri active, care au presupus, între altele, îndrumare şi consiliere, mulţi dintre aceştia obţinând un loc de muncă.

"Şomajul în rândul tinerilor este o problemă la nivel european. Ne dorim ca un tânăr să fie prins într-o formă de pregătire sau activitate imediat după terminarea unui nivel de educaţie", a mai declarat Scutaru, care i-a îndrumat pe tinerii fără un loc de muncă să apeleze la serviciile agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă.


×
Subiecte în articol: Daily Income Adrian Maniutiu
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close