Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna: Trebuie declanșată testarea în masă la nivelul orașului Suceava

Dan Barna: Trebuie declanșată testarea în masă la nivelul orașului Suceava

Dan Barna, președintele USR, a propus testarea în masă la nivelul orașului Suceava, prin folosirea testelor rapide, în contextul situației dramatice provocate de coronavirus și de lipsa echipamentelor de protecție la Spitalul Județean Suceava.

Dan Barna: Trebuie declanșată testarea în masă la nivelul orașului Suceava
Sursa foto: Facebook
27 Mar 2020   •   20:19

"În primul rând, trebuie declanşată testarea extinsă, testarea în masă la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe. E fundamental necesar, chiar dacă aceste teste pe care România le deţine, testele rapide, nu au acurateţe de 100%. Chiar dacă ele confirmă prezenţa virusului doar în ziua a patra sau a cincea, faptul că acurateţea este de 80% înseamnă deja un pas foarte mare. În momentul de faţă nu mai putem vorbi doar de o reacţie la contacte cunoscute, cum a fost până acum la nivel naţional. Este necesar ca la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe să aibă loc această testare extinsă. Asta presupune, bineînţeles, a doua măsură, aducerea de echipamente Real Time PCR şi de specialişti pentru aceasta în judeţul Suceava şi în oraşul principal, pentru a nu transforma Suceava într-o Lombardie a României", a declarat Barna, într-o conferinţă de presă susţinută vineri online.

Mai mult, Dan Barna spune că Suceava reprezintă focarul principal de infecție cu coronavirus din țara noastră și a mai propus izolarea județului și întreruperea oricărei activități pentru două săptămâni.

"În momentul de faţă, la Suceava, stăm pe o bombă cu ceas. Trebuie reacţionat ferm şi trebuie reacţionat dinainte să înceapă să vină sute de confirmări şi să ajungem la cifre cu adevărat devastatoare", a afirmat liderul USR.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Suceava coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close