Antena 3 CNN Actualitate Dan Bitman, audiat în dosarul de corupţie al fostului ministru Ridzi: Am cântat "Ţi-am dat un inel", sper să nu se considere mită

Dan Bitman, audiat în dosarul de corupţie al fostului ministru Ridzi: Am cântat "Ţi-am dat un inel", sper să nu se considere mită

Dan Bitman, audiat în dosarul de corupţie al fostului ministru Ridzi: Am cântat "Ţi-am dat un inel", sper să nu se considere mită
15 Noi 2013   •   17:51

Solistul Dan Bitman a fost audiat azi, în calitate de martor, în dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Artistul a fost chemat pentru a da detalii cu privire la suma primită pentru concertul organizat în 2009 de Ministerul Tineretului cu ocazia Zilei Tineretului, la Costineşti.

Acesta a arătat în faţa judecătorilor ICCJ că, în luna aprilie 2009, a fost contactat telefonic de fostul ministru Ridzi, care i-a cerut să-l întâlnească în Parcul IOR din Capitală pentru discuţii.
    
"Ministrul spunea la întâlnire că doreşte să facă un spot filmat înainte de ziua de 2 mai. Am filmat, evident, acel spot, împreună cu doamna ministru şi cu încă o persoană. Nu mi s-a oferit şi nu am cerut niciun ban pentru acel spot. A fost ceva voluntar în contextul în care eu mi-am dorit să susţin acţiunea ministerului", a declarat Bitman în faţa instanţei de judecată, citat de Mediafax.
    
Acesta a mai arătat în faţa judecătorilor că, ulterior filmării spotului, a susţinut împreună cu trupa un concert în cadrul evenimentelor organizate la acea vreme de către minister.
  
Întrebat care a fost suma contractului încheiat cu ministerul, Bitman a spus că nu s-a ocupat în mod direct de negocieri şi de perfectarea contractului, persoana însărcinată de către formaţie pentru astfel de activităţi fiind George Ştirbei, impresarul trupei Holograf.
  
Bitman a arătat că suma pentru care trupa a luat parte la evenimentul organizat de minister a fost de 7.500 de euro.
    
Întrebat de judecători care a fost numărul estimativ de persoane prezente la acel concert, Bitman a spus că au fost peste 5.000 de persoane prezente.
    
La ieşirea din sala de judecată, Dan Bitman a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că speră ca judecătoarele din complet să se numere între fanele sale şi a precizat că trupa Holograf este cu toate taxele la zi. Întrebat ce a cântat la acel concert, solistul a răspuns: "Sigur s-a cântat inelul, Ţi-am dat un inel, sper să nu se considere mită".
    
"Spotul l-am facut benevol, să ştiţi, gratuit, dacă vă puteţi închipui lucrul acesta. Nu am primit niciun inel, nicio şpagă, nimic. Am vrut doar să ajut nu numai ministerul, ci şi evenimentul, pentru că era un eveniment prin care ne promovam şi noi şi nu am avut nimic împotrivă să apar şi eu", a arătat Bitman.
    
Ministrul Ridzi a fost trimis in judecată de procurorii DNA pentru acordarea fără licitaţie a unor contracte pentru concertul de atunci. Procurorii spun că artiştii prezenţi la eveniment ar fi fost plătiţi cu alte sume decât cele trecute pe hârtie. 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close