Antena 3 CNN Actualitate Dan Bittman rupe tăcerea după parlamentare: ''A fost o șmecherie urâtă. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare”

Dan Bittman rupe tăcerea după parlamentare: ''A fost o șmecherie urâtă. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare”

Coincidenţă sau nu, infectările au scăzut vertiginos în perioada în care se apropiau alegerile parlamentare, după care au crescut foarte brusc. Dan Bittman, a spus în exlusivitate la Antena 3, că nu este deloc surprins de faptul că infectările au scăzut înainte de vot. De asemenea, celebrul artist, a enumerat și nemulțumirile pe care și le-a exprimat public cu privire la măsurile autorităților și pentru care mărturisește, că a protestat, însă, liniștit.

Dan Bittman rupe tăcerea după parlamentare: ''A fost o șmecherie urâtă. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare”
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    12 Dec 2020   •   23:30

Coincidenţă sau nu, infectările au scăzut vertiginos în perioada în care se apropiau alegerile parlamentare, după care au crescut foarte brusc. Dan Bittman a fost contrariat de felul în care scădeau aceste infectări, fix în prejma alegerilor.

''Anul ăsta, nu am vrut să ratez votul. Eu am spus chiar pe postul dumneavostră de televiziune, am spus că vor scădea în perioada alegerilor, dar să ştiţi că absenteismul a venit din vina celor care ne-a speriat atât de mult în luna premergătoare, pentru că, dacă nu apărea preşedintele zi de zi, seară de seară, să ne spună tot felul de năzdrăvănii, sau primul-ministru, sau toţi cei reponsabili, domnul Arafat, şi aşa mai departe. Oamenii nu ar fi fost atât de speriaţi. Eu înţeleg că mulţi au preferat să stea în casă de frica de a nu lua virusul. Degeaba scad cifrele cu două-trei zile înainte de alegeri. Timp de o lună ţi s-a activat în minte că e destul de groasă treaba, şi atunci să nu ne mire absenteismul. Asta o spun pentru cei care se miră de rezultate, sau se miră de absenteism.

Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite

Încep să mă obişnuiesc şi eu cu ele, dar mi se pare ciudat. Vă întreb şi pe dumneavoastră: Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne şi nişte guvernani, după care începem în instanţe, sau să ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne? Adică, ce rost are să mai votăm dacă știm din start, că vine pandemia peste noi, că măsurile luate sunt proaste și acum trebuie să intrăm în instanțe și să ne judecăm. La ce sunt bune guvernele? Iertați-mă că vă întreb, dar eu pun problema mai adânc. 

Am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave

Am senzația că deja, dacă tot e pusă sub semnul întrebării democrația, am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave. Aceste măsuri sunt luate împotriva bunului mers al vieții, pentru că, de aia se fac acuma cozi, de aia o să se spună, a, păi, ați ieșit, v-ați îmbulzit în magazine, de aia aveți COVID în continuare, și atunci, toate măsurile astea sunt luate fără cap. Fără niciun fel de noimă. De fapt, asta mă deranjează cel mai mult, cât și de asta protestez așa liniștit, că nu e un protest violent. 

Dan Bittman, despre închiderea pieţelor: Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare a micii economii românești

A fost o șmecherie urâtâ, pentru că, după cum bine știți, în piețe nu plătim și ambalajele produselor, le cumpărăm direct. În schimb, în supermarketuri, cam un sfert cel puțin din preț înseamnă ambalaje. Este interesul multora să se vândă marfa din supermarketuri, și nu cea din piețe. Nu era nicio problemă, în nicio piață din România și repet asta cu toată convingerea,  pentru că și în vară, când nu existau aceste restricții mergeam în piețe și mă opreau de fiecare dată, mi se spunea să pun mască. Cel puțin în Piața Obor, așa se întâmpla. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare a micii economii românești'', a spus Dan Bittman, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dan Bittman alegeri infectări Subiectiv
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close