Antena 3 CNN Actualitate Dan Şova, subiect de vrajbă între Senat, PNL şi CCR. Conducerea Senatului respinge categoric reluarea votului

Dan Şova, subiect de vrajbă între Senat, PNL şi CCR. Conducerea Senatului respinge categoric reluarea votului

Dan Şova, subiect de vrajbă între Senat, PNL şi CCR. Conducerea Senatului respinge categoric reluarea votului
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   06:30

Curtea Constituţională a cerut documente explicative Senatului în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova, după contestaţiile depuse de preşedintele ţării şi liberali.

PNL cere reluarea votului în privinţa cererii de reţinere şi arestare. Curtea va da un răspuns abia săptămîna viitoare. Solicitarea documentelor de la Senat este o procedură obişnuită în astfel de cazuri. 

Călin Popescu Tăriceanu respinge categoric o reluare a votului. Parlamentul nu primeşte indicaţii cum să voteze de la nicio instituţie, a anunţat  şeful Senatului.

Parlamentul nu va primi ordine cum să voteze de la nicio instituţie, spune preşedintele Senatului, cu referire la cererea DNA privind arestarea lui Dan Şova şi la CSM, care a sesizat Curtea Constituţională după votul din Senat. Reluarea votului ar fi o încălcare a regulamentului, consideră Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit acestuia, momentul în care regulementul senatului va fi corelat cu prevederile Constituţiei e foarte aproape.

Victor Ponta a refuzat să comenteze votul împotriva arestării lui Dan Şova. A lansat însă un atac la liderii opoziţiei.

Pe de altă parte, deputaţii spun că nu ei sunt implicaţi în conflictul instituţional cu CSM şi Parchetul General, pentru că şi-au modificat deja regulamentul privind majoritatea.

Senatorii au respins, miercurea trecută, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. Scandalul a pornit după ce la validarea votului s-a luat în considerare majoritatea tuturor senatorilor. Potrivit Constituţiei, hotărârile camerelor Parlamentului în astfel de situaţii se adoptă însă cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi. Dan Şova a anunţat ulterior că s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD şi a susţinut că votul din Senat îi va permite să se apere "aşa cum se cuvine", dacă dosarul său va ajunge în instanţă.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close