Dan Voiculescu a câştigat procesul pe care i l-a intentat Paraschiva Silaghi

de M.Z.    |    22 Noi 2014   •   11:36
Dan Voiculescu a câştigat procesul pe care i l-a intentat Paraschiva Silaghi Foto: Intact Images

Dan Voiculescu a câştigat procesul pe care Paraschiva Silaghi i l-a intentat în urmă cu aproape doi ani. Silaghi susţinea că Dan Voiculescu ar fi dat note  informative despre ea şi a cerut daune morale de 21 de milioane de euro. 

 
Judecătorii i-au dat câştig de cauză lui Dan Voiculescu, arătând că plângerea împotriva lui este neîntemeiată. 
 
Ani la rând, Paraschiva Silaghi a susţinut prin mărturii date în faţa CNSAS, dar şi printr-o declaraţie notarială, că nu a suferit niciun prejudiciu, după plecarea sa în Germania, în 1973. 
 
"În anul 2006, (...) am aflat cu uimire că o instituţie - CNSAS - impută vărului meu, Dan Voiculescu, faptul că, după un an de la plecarea noastră a fost obligat să dea o declaraţie la întreprinderea la care lucra despre rudele sale din străinătate. Eu ştiu că regulile dictatoriale ale regimului politic de atunci obligau salariaţii să dea astfel de declaraţii la locul de muncă şi nu am resimţit în niciun fel efecte ale acestei declaraţii. Conduita lui Dan Voiculescu nu a împiedicat în niciun fel stabilirea noastră în Germania. 
Am declarat membrilor Colegiului CNSAS limpede şi cu fermitate că acuzaţiile aduse lui Dan Voiculescu în sensul că ar fi încălcat drepturile omului sunt ilogice, absurde, imposibil de susţinut" - este declaraţia notarială dată de Paraschiva Silaghi.
 
Ulterior, Paraschiva Silaghi şi-a schimbat radical părerea. A susţinut că Dan Voiculescu ar fi dat note informative despre ea.  
 
În consecinţă, a cerut daune morale de 21 de milioane de euro. Judecătorii au decis însă că plângerea sa este neîntemeiată şi i-au dat câştig de cauză lui Dan Voiculescu. 
 

x close