Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Băsescu îi cere demisia lui Ponta, dar uită că s-a ascuns de voinţa naţiunii sub scaunul de la Cotroceni

Dan Voiculescu: Băsescu îi cere demisia lui Ponta, dar uită că s-a ascuns de voinţa naţiunii sub scaunul de la Cotroceni

Dan Voiculescu: Băsescu îi cere demisia lui Ponta, dar uită că s-a ascuns de voinţa naţiunii sub scaunul de la Cotroceni
05 Dec 2014   •   17:38

Traian Băsescu îi cere demisia lui Ponta, dar uită că "s-a ascuns de voinţa naţiunii sub scaunul de la Cotroceni", scrie Dan Voiculescu pe blog. În urmă cu 7 ani, ameninţat cu perspectiva suspendării, Traian Băsescu anunţa că e gata să renunţe la funcţie în 5 minute. Lucru care nu s-a mai întâmplat după suspendare.

Dan Voiculescu face o paralelă între afirmaţiile făcute acum de Traian Băsescu şi declaraţiile de acum 7 ani, atunci când şeful statului când a fost ameninţat prima dată cu perspectiva suspendării.

"Câtă neruşinare! Câtă lipsă de demnitate şi onoare din partea celui care s-a ascuns de voinţa naţiunii sub scaunul de la Cotroceni. Ar fi strigător la cer ca Băsescu să nu dea socoteală pentru impostura sa şi pentru tot răul făcut acestei ţări. Multă dreptate aveau protestatarii când strigau: „Ieşi afară, javră ordinară!", scrie Dan Voiculescu.

În februarie 2007, PSD a sesizat Curtea Constituţională despre iniţierea procedurilor de suspendare, iar câteva zile mai târziu Parlamentul a aprobat înfiinţarea unei comisiei de anchetă condusă de Dan Voiculescu privind suspendarea preşedintelui. Dan Voiculescu a anunţat că raportul elaborat de comisie a stabilit că preşedintele Băsescu "a încălcat Constituţia şi este implicat în fapte de natură penală".

Parlamentul României a votat cererea de suspendare. 322 de deputaţi şi senatori au consederat că preşedintele a încălcat legea fundamentală. Pe 19 mai 2007, a fost organizat referendumul la care au participat peste 8 milioane de români.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close