Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, despre avere: Să caute bine şi peste tot

Dan Voiculescu, despre avere: Să caute bine şi peste tot

Dan Voiculescu, despre avere: Să caute bine şi peste tot
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   15:54
La două luni de când judecătoarea Camelia Bogdan a cerut tuturor instituţiilor statului să găsească banii lui Dan Voiculescu, rezultatul este în continuare zero.

De altfel, Dan Voiculescu explică din nou, într-o postare pe blogul personal, că statul român cheltuie inutil banii în demersul de a găsi o presupusă avere ascunsă. Nu este prima oară când preşedintele fondator al Partidului Conservator este acuzat că are conturi ascunse.

În anii `90, justiţia a demonstrat că acuzaţiile sunt nefondate, după ce şi instituţiile statului au cercetat, la rândul lor, cazul. 
 
Decizia din cel mai grav dosar politic al ultimilor 25 de ani a adus şi o psihoză legată de averea lui Dan Voiculescu. 
 
"Lumea se întreabă: 
-
-
- (dincolo de ideea preconcepută că orice om bogat este hoţ)", a scris Dan Voiculescu pe blog.
 
"Mai sunt câteva zile şi se împlinesc două luni de la demararea acestei acţiuni atotcuprinzătoare şi nu s-a găsit nimic. Să caute! Să caute bine şi peste tot, indiferent cât ar costa statul român aceste căutări zădarnice. Eu aştept cu răbdare ca toată România să primească, odată cu finalizarea acestor cercetări, un răspuns clar la cele trei întrebări de mai sus", încheie Voiculescu.
 
Declaraţia lui Dan Voiculescu vine după ce acum două luni, judecătoarea Camelia Bogdan a cerut ca banii lui Dan Voiculescu să fie căutaţi de Biroul pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor, ANAF, ONRC, ONPCSB, Autoritatea Vămilor, Garda Financiară, BNR, Inspectoratul General al Poliţiei, Agenţia Naţională de Cadastru sau orice altă instituţie a statului român care are atribuţii în domeniu. Nu este însă prima oară când o astfel de căutare este pornită de instituţiile statulul. 

"La începtul anilor '90, Petre Mihai Băcanu a alimentat constant, timp de 7 ani, că o picătură chinezească, mitul că eu aş fi administrat conturile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu. Se spunea, nici mai mult, nici mai puţin, că eram mâna dreaptă a dictatorului, , a vechiului regim. Ulterior, o comisie guvernamentală condusă de Mugur Isărescu, o comisie parlamentară şi o instanţă de judecată au concluzionat că aceste conturi nu au existat. M-am ales cu nevinovăţia pronunţată de justiţie, conform hotărârii 531/08.04.1997 şi cu scuzele publice ale domnului Băcanu, însă acest mit a rămas", se arată pe blogul lui Dan Voiculescu.
 
 
Cine caută averea lui Dan Voiculescu
 
1. Biroul pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor 
2. Agenţia naţională de Administrare Fiscală
3. Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
4. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a spălării banilor
5. Autoritatea Naţională  a Vămilor
6. Garda Financiară
7. Banca Naţională a României
8. Inspectoratul General al Poliţiei
9. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate imobiliară
10. Orice altă autoritate sau instituţie publică cu atribuţii în domeniu
Sursa: decizia Curţii de Apel Bucureşti

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close