Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, întâlnire cu ambasadorul Franței la București. Despre ce au discutat

Viorica Dăncilă, întâlnire cu ambasadorul Franței la București. Despre ce au discutat

Viorica Dăncilă, întâlnire cu ambasadorul Franței la București. Despre ce au discutat
Sursa foto: Foto: Gov.ro
06 Mar 2018   •   14:30

Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți cu ambasadorul Franței la București, Michele Ramis, și au discutat despre importanța investițiilor franceze pe piața românească, dar și despre alte subiecte. 

”Întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum şi perspectivele de dezvoltare ale acesteia, la 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic între cele două state. În cadrul întrevederii, a fost reliefată intenţia de a actualiza, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic. De asemenea, a reieşit perspectiva semnării acestui document semnificativ pentru relaţia bilaterală, cu ocazia vizitei Prim – Ministrului României la Paris, în contextul inaugurării Sezonului încrucişat, la sfârşitul acestui an. Înaltul demnitar român a salutat dinamica deosebită a agendei politico-diplomatice, marcată de organizarea, în Franţa şi în România, a Sezonului Încrucişat (noiembrie 2018 - iulie 2019) - eveniment bilateral major de diplomaţie publică, menit să contribuie la prezentarea dinamicii actuale şi de viitor a relaţiei dintre cele două ţări, precum şi de celebrare a Centenarului Marii Uniri”, se arată într-un comunicat de presă. 

Dăncilă a pus accentul pe disponibilitatea Guvernului de a dezvolta cooperarea sectorială cu Franța în domenii precum cercetarea, energia, dezvoltarea durabilă, agricultura, turismul şi sectorul IT.

”În ceea ce priveşte cooperarea la nivel european şi în perspectiva deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră, în semestrul I 2019, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că România este determinată să îşi asume rolul de ancoră pro-europeană în regiune. A reiterat intenţia părţii române de a se implica în dezbaterile privind viitorul Europei, susţinând un mesaj de unitate şi coeziune. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a punctat importanţa aderării României la spaţiul Schengen în perioada următoare”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Dancila
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close