Antena 3 CNN Actualitate Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea de comisar european pentru Transporturi

Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea de comisar european pentru Transporturi

Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea de comisar european pentru Transporturi
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Oct 2019   •   18:27

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, că Dan Nica rămâne propunerea de comisar european pentru Transporturi.

Există însă și o propunere de rezervă, deoarece președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dorit ca postul să fie ocupat de o femeie.

Așa că liderii PSD au votat în CEx și o variantă de rezervă: Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene.

"Am discutat cu doamna președinte, Dan Nica rămâne, pentru că așa cum știți am făcut două propuneri, un bărbat și o femei, pentru postul de comisar european.

Dan Nica este liderul delegației europarlamentarilor PSD în grupul socialiștilor și democraților europeni, este o persoană respectată și o persoană susținută de către grupul socialiștilor și democraților europeni.

Avem și o femeie dacă se va cere acest lucru, pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene, dar vom proceda după modul în care va proceda și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri și România va face două propuneri", a spus Viorica Dăncilă, după ședința CEx.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close