Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția

Primele imagini cu Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția

Daniel Horodniceanu, fostul procuror șef DIICOT, se ascunde de presă. Acesta a venit la ședința secției de procurori a CSM, dar a evitat să vorbească cu jurnaliștii, după episodul în care a încercat să intimideze polițiștii de la Rutieră.

Primele imagini cu Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția
Sursa foto: Captură foto Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   13:10

Între timp, au apărut și primele imagini cu fostul procuror șef DIICOT după scandalul cu poliția. 

După ce au apărut în spațiul public imagini cu Daniel Horodniceanu când încerca să intimideze polițiștii care l-au oprit în trafic, inspecția judiciară s-a sesizat din oficiu. Încep acum verificările preliminare. În cazul în care, pe parcursul acestor verificări, se va ajunge la concluzia că s-au săvârșit abateri disciplinare, va fi începută o cercetare disciplinară. 

Pe parcursul acestei cercetări este posibil ca vicepreședintele CSM să fie chiar suspendat din funcție. Această anchetă ar trebui să dureze 90 de zile. 

CSM a dat un comunicat de presă luni în care a promis publicarea rezultatelor anchetei.

Citește și: Prima reacție a lui Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția: ”O scenetă bine pusă la punct de doi polițiști care mă cunoșteau!”

Daniel Horodniceanu nu a fost văzut luni la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, iar biroul de presă a transmis că nu poate afla dacă el se află sau nu în instituție. 

Duminică au apărut în spațiul public imaginile în care Daniel Horodniceanu încerca să intimideze polițiștii care l-au oprit. Vicepreședintele CSM a transmis că imaginile sunt prelucrate tocmai pentru a-i strica imaginea. 

Nu este prima oară când fostul șef DIICOT are probleme cu polițiștii. În urmă cu 9 luni el a fost prins în timp ce conducea cu 169km/h, într-o zonă în care viteza legală era de 100km/h. I s-a suspendat atunci permisul de conducere pentru 90 de zile, însă a făcut contestație. În primă instanță, judecătorii le-au dat câștig de cauză polițiștilor, însă Daniel Horodniceanu a făcut apel și așteaptă decizia în acest moment.

Și ministrul Justiției a comentat imaginile. Acesta a transmis că este o situație regretabilă și că trebuie lămurite circumstanțele în care s-a întâmplat evenimentul. 

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close