Antena 3 CNN Actualitate Daniela Rădulescu, director general INHGA, explicaţii halucinante cu privire la eroarea avertizării unui cod roşu

Daniela Rădulescu, director general INHGA, explicaţii halucinante cu privire la eroarea avertizării unui cod roşu

Daniela Rădulescu, director general INHGA, explicaţii halucinante cu privire la eroarea avertizării unui cod roşu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    31 Iul 2014   •   15:37

Daniela Rădulescu, director general INGHA, a oferit explicaţii halucinante cu privire la eroarea avertizării unui cod roşu în Gorj.

Întrebată de ce s-a întâmplat acest lucru, deşi toate televiziunile difuzau imagini cu puhoaie în Gorj, directorul INHGA, a spus: "Au fost avertizări succesive pentru zona de sud-vest a ţării începând de duminică. Evident că s-a început cu un cod galben, pentru că ţinem seama de depăşirile cotelor de apărare pe sectoare, cod portocaliu şi în anumite situaţii cod roşu".

Întrebată dacă i se pare firesc să fie dat cod roşu, după ce casele oamenilor sunt deja sub ape, Daniela Rădulescu a ezitat să ofere un răspuns.

"Cod portocaliu înseamnă tot risc de viituri majore generatoare de viituri importante, care pot conduce la inundarea de gospodării", a spus Daniela Rădulescu, director general INHGA.

Când a lovit viitura, judeţul Gorj se afla sub cod portocaliu, a precizat Daniela Rădulescu.

"După codul portocaliu, în momentul în care avem o rupere de nori şi se anticipează depăşirea cotelor de pericol, se emite avertizare cod roşu", a explicat directorul INHGA, în direct, la Antena 3.

Primarul localităţii Novaci din judeţul Gorj a declarat că a primit codul roşu de inundaţii abia după ce viitura lovise comuna. Edilul susţine că iniţial a fost anunţat doar existenţa unui cod galben de inundaţii.







×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close