Antena 3 CNN Actualitate Dansatoare Flamenco îmbrăcate în negru, protest în Sevilla pentru micile afaceri lovite de criza COVID-19

Dansatoare Flamenco îmbrăcate în negru, protest în Sevilla pentru micile afaceri lovite de criza COVID-19

Dansatoare de Flamenco au mărșăluit pe străzile din Sevilla, Spania, îmbrăcate în negru, în semn de doliu pentru micile afaceri lovite de criza COVID-19. Acestea au protestat împotriva măsurilor de restricție luate de autorități.

Dansatoare Flamenco îmbrăcate în negru, protest în Sevilla pentru micile afaceri lovite de criza COVID-19
Sursa foto: facebook
de Mia Lungu    |    09 Noi 2020   •   20:45

Într-un protest inedit împotriva măsurilor de restricție impuse în Spania, în contextul pandemiei COVID-19, mai multe dansatoare de flamenco au ieșit pe străzile din Sevilia îmbrăcate în rochii negre, în semn de doliu pentru toate micile afaceri afectate de restricțiile impuse de autorități.

Într-o postare pe o rețea de socializare, care a ajuns virală, apar mai multe fotografii cu momentul inedit, surprins în Plaza Nueva din Sevilla, însoțite de mesajul:

"Cu câteva zile în urmă, la Sevilla, dansatori de flamenco au mărșăluit împotriva strategiilor pe care guvernele le-au luat pentru a opri pandemia COVID-19.
Ei mărșăluiesc în negru, jelind întreprinderile mici ucise și locurile de muncă distruse: pictori, croitori, bucătari, muzicieni, producători, școli de dans, oameni care au muncit toată viața și pierd totul."

A few days ago in Sevilla, flamenco dancers marched against the strategies that governments have taken to stop the covid...

Posted by Juan Castaneda on Tuesday, 3 November 2020

Reamintim că la sfârșitul lunii Octombrie, Spania a declarat stare de urgență din cauza COVID-19

Documentul semnat de consiliul de miniștri spanioli, prevede prelungirea stării de urgență pentru mai multe luni. 

Toate restricțiile impuse prin decretul stării de urgență au fost stabilite pentru 15 zile, însă președinții comitetelor locale le vor putea extinde pe o perioadă de șase luni, până cel târziu 9 mai 2021.

Numărul persoanelor infectate pe teritoriul Spaniei a depășit un milion.

×
Subiecte în articol: dansatori flamenco protest restricţii sevilla
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close