Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov a "prestează" pentru DNA. CINE va prelua portofoliul Finanţelor? Ponta merge astăzi să discute cu Iohannis propunerile

Darius Vâlcov a "prestează" pentru DNA. CINE va prelua portofoliul Finanţelor? Ponta merge astăzi să discute cu Iohannis propunerile

Darius Vâlcov a "prestează" pentru DNA. CINE va prelua portofoliul Finanţelor? Ponta merge astăzi să discute cu Iohannis propunerile
de O.P.    |    20 Mar 2015   •   05:42

Procurorii au cerut aviz pentru arestarea ministrului demisionar Darius Vâlcov. Acesta a fost pus sub învinuire în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită pentru fapte de pe vremea cînd era primar în Slatina.

La scurt timp după publicarea comunicatului DNA, Victor Ponta a anunţat că pregăteşte propunerea pentru noul şef de la Finanţe. Potrivit unor surse, premierul urmează să discute astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis despre persoana care va prelua portofoliul.

Procurorii au cerut arestarea fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, pe care îl acuză de luare de mită pe vremea când era primarul oraşului Slatina.

Darius Vâlcov a fost chemat din nou la DNA pentru a i se prezenta acuzaţiile din dosar.

Procurorii îl acuză că ar fi dat cu dedicaţie unui patron mai multe lucrări în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti pe vremea când era primar.

"În 2009, administratorul unei firme l-a contactat pe inculpatul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări".

În referatul procurorilor se arată că Vâlcov se ducea personal la firma care primise contractele să ia banii, în pungi din plastic.
În urma înţelegerii cu omul de afaceri, Vâlcov ar fi primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro şi alte 2,5 milioane de lei prin intermediul unor firme. În timp ce acuzaţiile la adresa fostului ministru continuă să curgă, premierul îi caută înlocuitor la Finanţe.

"Avand în vedere noua cerere a DNA, am aprobat demisia d-lui Vâlcov! Voi prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Iohannis o nouă propunere pentru Ministerul Finanţelor Publice".
sursa: twitter Victor Ponta

Printre numele vehiculate ca posibili înlocuitori ai lui Darius Vâlcov se numără deputatul PSD Viorel Ştefan, viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, consilierul BNR Cristian Popa şi fostul ministru Ioana Petrescu.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov DNA Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close