Antena 3 CNN Actualitate Datele oferite de Institutul de Fizică a Pământului. Ce s-a întâmplat în mai puţin de o lună în Galaţi

Datele oferite de Institutul de Fizică a Pământului. Ce s-a întâmplat în mai puţin de o lună în Galaţi

Datele oferite de Institutul de Fizică a Pământului. Ce s-a întâmplat în mai puţin de o lună în Galaţi
de O.P.    |    14 Oct 2013   •   09:07

Numărul cutremurelor produse în zona Galați a ajuns la 263, începând cu data de 23 septembrie 2013, de când a avut loc primul fenomen seismologic în această regiune, arată datele publicate, în acest week-end, de Institutul Național de Fizică a Pământului /INFP/, pe propria pagină de internet.

Astfel, potrivit sursei citate, în ziua de 11 octombrie (până la ora locală 14,00) au fost înregistrate patru cutremure în zona Galați, cu magnitudini cuprinse între 1,1 și 1,5 grade pe scara Richter. Până la acea dată, numărul total de evenimente semnalate în zonă, începând cu 23 septembrie a.c., a ajuns la 263.

'Având în vedere că situația actuală existentă în zona Galați nu mai prezintă schimbări importante sau aport de informații noi de la o zi la alta, INCDFP va publica un raport doar dacă situația o impune din nou. Săptămâna viitoare va fi publicat un prim raport bazat pe informațiile și analizele efectuate de către INCDFP', menționează instituția.

În data de 7 octombrie, directorul științific al INFP, Mircea Radulian, declara că exploatările petroliere din estul orașului Galați nu au nicio influență asupra activității seismice din zona respectivă, cauza fiind de natură tectonică.

×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close