Antena 3 CNN Actualitate De ce să ții cont dacă vrei să faci din gătit mai mult decât o necesitate

De ce să ții cont dacă vrei să faci din gătit mai mult decât o necesitate

Dacă în ultima perioadă deja ai învățat pe de rost meniurile unor restaurante care livrează mâncare la domiciliu, e timpul să faci o schimbare, mai ales dacă ești oarecum tentat de ideea de a găti, dar nu ai reușit să te mobilizezi până în prezent.

De ce să ții cont dacă vrei să faci din gătit mai mult decât o necesitate
Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2020   •   12:20

De la disciplină la plăcere și apoi pasiune nu e o distanță foarte mare, important este să îți dorești să aloci timp acestei îndeletniciri. Nu trebuie să fii o adevărată Sanda Marin, celebra autoare de carte de bucate, pentru a te apuca să combini ingrediente, să îndrăznești să încerci rețete noi și să-i surprinzi pe cei dragi cu rezultatul, mai ales în această perioadă, în care restaurantele sunt închise și ocaziile de socializare sunt limitate.

Totodată, vei economisi foarte mulți bani după ce te vei apuca să faci mâncare și să nu mai recurgi la servicii de catering. În plus, vei ști ce ai pus în mâncare, mai ales dacă mizezi pe ingrediente bio, fără aditivi alimentari și potențiatori de arome.

În plus, ar fi păcat să nu profiți de zilele în care lucrezi de acasă pentru a lua o pauză în care să te relaxezi efectiv în bucătărie.

În articolul care urmează îți prezentăm câțiva factori de care să ții seama înainte de a lua cartea de rețete din dulap sau de a da play unui vlog de cooking și a te apuca de un ostropel de vită.

O bucătărie utilată

Degeaba ai un gust fin, o pricepere în a aproxima cantitățile după ochi, în a alege cele mai bune ingrediente după descifrarea unor rețete, dacă nu ai o bucătărie utilată cu tot ceea ce este necesar: electrocasnice și ustensile de bucătărie. Chiar dacă îți va fi greu, e timpul să te desparți de vechiul cuptor care arde orice prăjitură sau lasagna, fie ele și semicongelate, de hota care merge cu intermitențe sau de mașina de spălat vase primită la cununia civilă. E timpul să alegi din gama variata de hote incorporabile decorative un model ultramodern potrivit bucătăriei tale.

Totodată, mai ales dacă nu le ai încă în arsenal, cumperă ustensile de care vei avea mare nevoie, precum linguri de silicon, spatule, oale, wok-uri, cratițe, tăvi, cuțite și veselă.

Vloguri

Trăim într-o lume digitalizată, iar accesarea unui conținut, odată regăsit doar între paginile unei cărți, fie și de rețete, s-a schimbat radical. În loc să pătezi fila cu o pată de ulei, poți să dai „play” unui vlog de cooking, iar tu să gătești simultan cu cel sau cea care îți prezintă rețeta. O astfel de interactivitate te va ajuta să capeți și mai multă încredere în tine și în abilitățile tale de gospodină.

Până la urmă, chiar și cei mai renumiți chefi din întreaga lume fac materiale video destinate publicului larg, din care te poți inspira și fura secrete. Vei putea învăța cum să prepari o friptură de vită la o temperatură optimă, astfel încât să nu obții o textură uscată, de „opincă”, sau să faci un smoothie în care să combini mai multe arome.

Nu uita că perseverența este cheia oricărei reușite, așa că important este să continui chiar și după ce ai ars un pilaf sau ai uitat o prăjitură la cuptor câteva minute în plus față de perioada recomandată.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close