Antena 3 CNN Actualitate De la 1 iulie, două noi staţii de metrou - Pajura şi Parc Bazilescu

De la 1 iulie, două noi staţii de metrou - Pajura şi Parc Bazilescu

De la 1 iulie, două noi staţii de metrou - Pajura şi Parc Bazilescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2011   •   22:51

Peste o săptămână, metroul se lungeşte. Două staţii din nordul oraşului sunt gata după aproape 22 de ani de la începerea construcţiei. Ani de zile, tunelul şi staţiile au fost doar un şantier abandonat, pentru că autorităţile nu au avut bani.

De la 1 iulie, zece mii de bucureşteni vor circula zilnic cu trenul prin staţia Pajura până la Parc Bazilescu. Acum, muncitorii mai au puţin de lucru la detalii. Unii vopsesc, alţii verifică instalaţiile de luminat. Peste câteva zile se fac probe ca şi când trenurile ar avea călători.

"Din punctul nostru de vedere, al constructorului, mai sunt mici retuşuri, în momentul acesta facem curăţenie", spune Alin Rusu, unul dintre responsabilii de şantier.

În doi ani după deschiderea celor două staţii, trenul va merge mai departe, prin staţia Laminorului până la Străuleşti. Pentru acestea, lucrările vor începe la toamnă. Tot atunci se deschid şi şantierele pentru linia care va lega Drumul Taberei de centrul oraşului. 

Asta înseamnă însă şi trafic deviat, în zona Academia Militară, Valea Ialomiţei şi Parcul Drumul Taberei.

Cu aceste noi investiţii însă, bucureştenii vor avea, peste doi ani, 78,5 kilometri de linie de metrou. Vom depăşi astfel reţeaua din Viena, care are în prezent 75 de kilometri. Micul Paris rămâne însă mult în urma Capitalei Franţei, care are 241 de kilometri de linie de metrou.

Costurile vor fi pe măsură. Metroul din Drumul Taberei costă peste 800 de milioane de euro. Prelungirea din nordul oraşului încă 91 milioane euro. O parte din bani vin de la Banca Europeană de investiţii, restul de la Guvern.

×
Subiecte în articol: metrou santier
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close