Antena 3 Actualitate Decizia de clasare pentru Gabriel Oprea este nelegală

Decizia de clasare pentru Gabriel Oprea este nelegală

24 Mai 2019   •   15:05
Decizia de clasare pentru Gabriel Oprea este nelegală

Direcția Națională Anticorupție susține că decizia de clasare din dosarul lui Gabriel Oprea, în care apare fostul director al SRI, este nelegală.

Acesta este motivul pentru care se cere redeschiderea la Înalta Curte de Casație si Justiție. Printre motivele invocate se află probe noi descoperite după dezvăluirile Antena 3.

„În dosarul la care faceți  referire, în care urmărirea penală era începută doar cu privire la faptă (”in rem”) a fost dispusă soluția clasării. 

Procurorul șef al DNA a dispus examinarea din oficiu a soluției și, în urma examinării, procurorul ierarhic superior a infirmat soluția de clasare ca fiind nelegală și netemeinică. 

Motivele care au stat la baza infirmării soluției inițiale se regăsesc în cuprinsul art. 335 din Codul de Procedură Penală, care privește ”Reluarea în caz de redeschidere a urmăririi penale”, a transmis Direcția Națională Anticorupție. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close