Antena 3 CNN Actualitate Medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, care ar fi lăsat bebeluși născuți prematur să moară, a fost pus sub acuzare

Medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, care ar fi lăsat bebeluși născuți prematur să moară, a fost pus sub acuzare

Decizie de ultimă oră în cazul medicului de la Maternitatea Polizu, acuzat că bebeluși născuți prematur să moară. Atenție, informații cu un puternic impact emoțional!

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2024   •   13:22

După audierea medicului acuzat că a lăsat să moară un bebeluș născut prematur, magistrații de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au decis ca acesta să fie inculpat în acest dosar, ceea ce înseamnă că este oficial pus sub acuzare pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat.

De asemenea, s-a extins urmărirea penală și pentru fals intelectual.

Povestea a început în urmă cu patru ani, atunci când părinții unui bebeluș din Pitești l-au acuzat pe medic de faptul că le-ar fi lăsat copilul pur și simplu să moară pe o tăviță din spital.

Din fericire, bebelușul născut prematur a fost salvat în ultima clipă de o asistentă care a văzut că micuțul respira.

La acel moment, ginecologul a descris situația ca fiind avort spontan.

Informațiile au ajuns și pe masa procurorilor urmând ca apoi să vină și alte acuzații la adresa medicului în cauză.

În apărarea lui, medicul s-a declarat nevinovat, însă au fost surprinse imagini de pe camerele de supraveghere din maternitate, care au ajuns probe la dosarul în care are acum calitatea de inculpat.

De altfel, raportul medicilor legiști arată faptul că, potrivit unor surse, bebelușul ar fi fost lăsat timp de 13 ore fără ajutor medical.

Copilul a supraviețuit cu ajutorul unei asistente, însă a rămas cu sechele.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close