Antena 3 Actualitate Decizie șoc a PSD: depun moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban în august. Pe cine vor numi premier

Decizie șoc a PSD: depun moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban în august. Pe cine vor numi premier

de Cristina Tudorache    |    26 Iul 2020   •   21:12
Decizie șoc a PSD: depun moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban în august. Pe cine vor numi premier
Sursa foto: Hepta

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a PSD. La nivelul partidului s-a luat decizia cu privire la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. Mai exact, Marcel Ciolacu a anunțat că va depune moțiunea de cenzură în august. Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei.

Într-o intervenţie telefonică la Antena3, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a PSD: Când depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. Ciolacu: ”Haos mai mare decât este acum nu poate exista” 

”Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. 

Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. (...) Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum” a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena3.

PSD mai are nevoie de 12 voturi pentru a face moțiunea de cenzură să treacă

Liderul PSD a anunţat că s-au strâns deja 202 semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură. „Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (...) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a adăugat Ciolacu. 

Motivele pentru care PSD va susține căderea regimului Orban sunt legate de gestionarea epidemiei și de majorarea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor.

Cine va fi premier din partea PSD

Marcel Ciolacu a evitat să spună numele viitorului premier din partea PSD. O variantă ar putea fi el însuși, dar și Sorin Grindeanu, care are mare susținere în interiorul partidului. Eugen Teodorovici se vrea si el șef al executivului, dar șansele sunt minime.

Alte nume vehiculate au mai fost Gabriela Firea și Vasile Dîncu, dar niciunul nu a confirmat ipoteza.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close