Antena 3 CNN Actualitate Declarație neașteptată din partea Şefului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Declarație neașteptată din partea Şefului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Declarație neașteptată din partea Şefului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor
Sursa foto: Foto: jurnal.tvsatrm.ro
16 Oct 2012   •   00:10

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu, a declarat că va fi revocat din funcţie şi susţine că piaţa asigurărilor se confruntă cu "probleme grave", care, în cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI să pară un mic accident, scrie Mediafax.

 "Astăzi, în şedinţa celor două comisii de buget-finanţe ale Parlamentului, am fost invitat să particip la analizarea unui raport întocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, care nu îmi era favorabil. Ordinea de zi a şedinţei comisiilor nu a fost publicată din timp, aşa cum prevăd uzanţele. Practic, m-au chemat şi am fost executat, respectiv comisiile au hotărât să înainteze Parlamentului propunerea de revocare din funcţia de preşedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.

El susţine că raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a fost întocmit pe baza unor "plângeri nefondate".

Obţinut de MEDIAFAX, documentul spune că persoane fizice şi juridice au depus la comisia parlamentară un număr însemnat de petiţii, din analiza cărora au rezultat "o serie de sincope cu privire la modul în care CSA îşi îndeplineşte atribuţiile prevăzute de lege".

În raport se spune că există o suspiciune referitoare la existenţa unei presupuse stări de incompatibilitate în care se află Buzoianu determinată de calitatea de asociat pe care fiul acestuia, Sorin Buzoianu, o are în mai multe societăţi ce activează în domeniul asigurărilor.

Totodată, se mai spune în document, modul în care conducerea CSA a înţeles să răspundă problemelor ridicate atât în memoriile cetăţenilor, cât şi pe parcursul audierii, ridică "serioase semne de întrebare" asupra îndeplinirii de o manieră eficientă a competenţelor cu privire la protejarea drepturilor consumatorilor din acest domeniu.

Un alt domeniu care a evoluat într-o manieră asemnătoare îl reprezintă activitatea de subscriere pe segmentul poliţelor obligatorii pentru locuinţe.

El a apreciat că fosta conducere a CSA nu a intervenit la timp şi nu a luat măsurile care s-ar fi impus tot din cauza «sistemului» prezentat anterior.

După etapa ameninţărilor, spune Buzoianu, a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor societăţilor favorizate de sistem, "la o cafea", în care s-a pus la punct scenariul şi regia îndepărtării sale din funcţie.

El a mai spus că industria asigurărilor se confruntă cu "probleme grave", pe care a încercat să le rezolve, dar iniţiativele CSA au deranjat foarte mult anumite societăţi de asigurare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close