Antena 3 CNN Actualitate Degeaba le-a povestit magistraţilor despre amantă. Cristian Cioacă rămâne în arest

Degeaba le-a povestit magistraţilor despre amantă. Cristian Cioacă rămâne în arest

Degeaba le-a povestit magistraţilor despre amantă. Cristian Cioacă rămâne în arest
30 Apr 2013   •   21:44

Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, rămâne în arest, după ce magistraţii Tribunalului Argeş au respins, marţi, cererea acestuia de revocare a arestării preventive, decizia nefiind defintivă, informează Mediafax.

Potrivit apărătorilor lui Cioacă, în cererea de revocare a arestării preventive s-a invocat faptul că o parte dintre probele în baza cărora s-a luat măsura arestului au fost administrate ilegal.
   
Tribunalul Argeş a respins cererea lui Cristian Cioacă, astfel că acesta rămâne în arest.
   
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.
   
Poliţistul a fost adus, marţi dimineaţă, la Tribunalul Argeş, încătuşat şi sub escortă de la Penitenciarul Colibaşi, pentru un nou termen al procesului.
   
Cristian Cioacă a susţinut în faţa magistraţilor că în 29 august 2007 a avut singura discuţie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorţa, iar în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când procurorii susţin că şi-a ucis soţia, el a fost plecat la Piteşti, la o femeie martoră în dosar, cu care avea o relaţie la acel moment.
   
"Începusem o relaţie şi aşa am considerat că este normal şi firesc. Amândoi eram de acord cu divorţul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorţ, asta pentru că aveam o relaţie cu altcineva şi Elodia a fost de acord cu asta. Ştiam despre ea că mă înşela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar şi în vara anului 2007 au fost împreună în vacanţă, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în ţară, la părinţii mei", a declarat Cristian Cioacă, în sala de judecată.
   
El a mai susţinut că avocaţii familiei Ghinescu nu au probe, ci se bazează doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este "un scenariu fantezist fabricat".
   
Cristian Cioacă a mai spus la Tribunalul Argeş, în finalul pledoariei, că iniţial nu s-a găsit niciun "stropuleţ de sânge", însă ulterior au fost descoperite pete de sânge în portbagaj, pe schimbătorul de viteze şi pe tocul pistolului pe care nu are cum să le explice, apoi s-a adresat magistratului: "Suntem în Săptămâna Patimilor şi vreau să ştiţi că aşa cum judecaţi, aşa veţi fi judecat!".
   
La termenul de marţi au depus mărturie şi foşti colegi ai poliţistului Cristian Cioacă, între care şeful acestuia de la Secţia 2 Poliţie din Braşov, Carmen Mîţu, precum şi fosta asistentă a avocatei Elodia Ghinescu.
   
Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a depus, marţi, la instanţă o cerere de sesizare a Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg privind nerespectarea drepturilor clientului său şi o cerere de restituire a dosarului către procurori, invocând faptul că urmărirea penală s-a făcut cu încălcarea normelor de ordine publică, solicitările urmând să fie analizate la termenul următor.
   

×

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close