Antena 3 CNN Actualitate Delicatese culinare căutate de români: Coadă de crocodil, antilopă cu legume şi struţ la cuptor (VIDEO)

Delicatese culinare căutate de români: Coadă de crocodil, antilopă cu legume şi struţ la cuptor (VIDEO)

Delicatese culinare căutate de români: Coadă de crocodil, antilopă cu legume şi struţ la cuptor (VIDEO)
14 Dec 2009   •   22:41

Pentru români, nu este sărbătoare fără mâncăruri tradiţionale. Cei cu dare de mână şi care vor să încerce şi altceva, optează pentru delicatese. Coadă de crocodil, antilopă cu legume sau struţ la cuptor sunt câteva dintre specialităţile care prind la români.

Delicatesele culinare din carne de crocodil se caută şi la noi. Dacă în Asia se fac mâncăruri din piele, gheare sau organe interne, românii găsesc doar coadă de crocodil. Carnea este albă, dulce, iar la gust este o îmbinare între peşte şi pui. Se găteşte cu ulei de măsline, suc de lămâie, pătrunjel, sare şi piper. Totul la cuptor.


Cu siguranţă crap sau şalău la cuptor aţi mai gustat, dar antilopă... mai rar. Carnea este dulce şi moale, iar o sută de grame costă 20 de lei. Însă cea mai scumpă este coada crocodilului - 350 de lei kilogramul. La fel de scumpe sunt şi delicatesele din peşte de import.

În România, încă nu avem ferme de crocodili sau de antilope, dar sunt destui care cresc struţi.

Carnea lor este "medicament", spun crescătorii, numai bună pentru cardiaci şi diabetici. Se găseşte deja în tot mai multe magazine şi e uşor de gătit.

Cine vrea astfel de delicatese nu trebuie neapărat să meargă la restaurante specifice ci să se uite cu atenţie pe rafturi sau prin pieţele unde se vând astfel de produse.



Observator


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close