Antena 3 CNN Actualitate Demnitarii filaţi de DNA, cercetaţi într-un dosar privind modernizarea aeroportului din Iaşi

Demnitarii filaţi de DNA, cercetaţi într-un dosar privind modernizarea aeroportului din Iaşi

Demnitarii filaţi de DNA, cercetaţi într-un dosar privind modernizarea aeroportului din Iaşi
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Mai 2011   •   00:03

DNA nu pune degeaba camere în pereţi. Se pare că demnitarii ieşeni au fost filaţi într-un dosar care priveşte modernizarea aeroportului din Iaşi. O afacere cu bani publici, de aproape 200 de milioane de euro. Procurorii anticorupţie nu cred că vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi-au găsit singuri camerele-spion şi sunt convinşi că au avut un pont.

Procurorii anticorupţie şi-au revendicat încă de miercuri camerele-spion. Joi, au planificat audieri cu cei doi vicepreşedinţi. Nu le-au spus mare lucru.

"Ne-a adus la cunoştinţă că există un dosar. Nu au vrut să ne spună dacă e vorba de plângere, denunţ sau altă formă de sesizare", spune Victor Chirilă, unul din cei doi vicepreşedinţi al CJ Iaşi.

În presa centrală au apărut informaţii legate de ancheta DNA Iaşi. Se pare că procurorii lucrează la un dosar care priveşte modernizarea aeroportului din Iaşi. Este vorba de un contract de aproape 200 de milioane de euro. Coincidenţă sau nu, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a început conferinţa de joi pe acest subiect.

"S-a prezentat firma Strabach, din Austria, care este interesată în concesionarea doar a lucrărilor din aeroport", a spus Constantin Simirad.

Ancheta DNA a isterizat mai mulţi funcţionari publici din Iaşi.

SRI a fost chemat să verifice dacă mai există "ochi"şi "urechi" prin pereţii Consiliului, dar n-au mai găsit nimic. Procurorii anticorupţie vor să mai deschidă o anchetă. Ei nu cred că vicepreşedinţii de consiliu au descoperit singuri că sunt monitorizaţi şi vor să afle cine este deconspiratorul.

 

×
Subiecte în articol: demnitari DNA camere supraveghere dosar Iași
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close