Antena 3 CNN Actualitate Deputații NU vor relua votul pe OUG 20, referitoare la majorările salariale în Sănătate și Educație

Deputații NU vor relua votul pe OUG 20, referitoare la majorările salariale în Sănătate și Educație

Deputații NU vor relua votul pe OUG 20, referitoare la majorările salariale în Sănătate și Educație
Sursa foto: Foto: Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor/Facebook
09 Noi 2016   •   10:47

Conducerea Camerei Deputaților a respins sesizarea PNL privind votul dat luni în plen pe OUG 20, referitoare la majorările salariale în Sănătate și Educație, vot contestat pentru că nu ar fi existat cvorum.

Astfel, deputații au decis să NU se reia votul în acest caz.

PNL a anexat la contestația depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaților fotografii cu sala de plen la momentul votului, precum și o filmare, realizate din balcon. Potrivit numărătorii acestora, în sală se aflau 168 de deputați, iar secretarii Camerei au anunțat un cvorum de 185. Cel obligatoriu este de minimum 177. 

Modificările aduse la OUG 20 au fost atacate de Guvern la Curtea Constituțională, pe motiv că au fost făcute fără să se țină cont de procedură sau de impactul bugetar.

”Guvernul nu contestă nevoia de mărire a salariilor în sectoare bugetare. (...)  De asta am venit cu OUG 20. Dar am spus și atunci, dincolo de măririle ca atare, ceea ce este esențial este corectarea unor inechități existente de ani de zile. (..) Aşa cum a fost modificată această ordonanţă de urgenţă, ea recreează sau, în unele cazuri, adânceşte inechităţile salariale pe care noi am încercat să le corectăm. Deci am încercat să reparăm un lucru şi acum o luăm de la capăt şi în anii următori vor trebui din nou reluate aceste discuţii, despre cum reparăm inechităţi în Sănătate, în Educaţie şi în celelalte domenii", a declarat, marți, Dacian Cioloș.

Klaus Iohannis: ”O aștept la promulgare!”

Întrebat de jurnaliști cum comentează votul la legea privind majorările salariale, Klaus Iohannis a evitat să intre în detalii despre fond sau despre acuzaţiile de fraudare, afirmând doar că va analiza legea atunci când va ajunge la promulgare.

Și liberalii au anunțat că vor contesta votul din Camera Deputaţilor asupra acestei legi.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close