Deputaţii PDL vor vota PENTRU ridicarea imunităţii lui Trăşculescu

de A.M.P    |    20 Noi 2012   •   12:15
Deputaţii PDL vor vota PENTRU ridicarea imunităţii lui Trăşculescu Foto: Mediafax
Deputaţii PDL vor susţine solicitarea ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Alin Trăşculescu, considerând că Parlamentul nu e o instanţă de judecată care să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean, chiar dacă acesta e parlamentar, informează Mediafax.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a făcut această precizare, marţi, după şedinţa grupului parlamentar PDL, arătând că Parlamentul nu poate încuviinţa sau bloca o măsură de arestare preventivă.
   
"Decizia este cea pe care am bănuit-o, grupul nostru parlamentar nu poate considera Parlamentul o instanţă de judecată care să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean român, indiferent dacă e sau nu parlamentar, pe de altă parte nu poate încuviinţa sau bloca o măsură de arestare preventivă, motiv pentru care grupul nostru va susţine solicitarea ministrului Justiţiei şi a procurorului general de ridicarea a imunităţii colegului nostru Alin Trăşculescu", a spus Toader.
   
El a arătat că instanţa de judecată trebuie să fie cea care va hotărî categoric, iar procurorii trebuie să aibă suficiente probe pentru a dovedi că Alin Trăşculescu nu poate fi judecat în libertate. Toader a mai spus că unii dintre colegi au ridicat problema procedurii reţinerii pe 24 de ore "a primului şi singurul parlamentar până în prezent" considerând că această procedură trebuia să rămână într-o formă sau alta tot în atributul Camerei.
   
"Deci, ministrul Justiţiei a comunicat preşedintelui Camerei, iar acesta trebuia să convoace de urgenţă Parlamentul atunci când am ajuns în posesia scrisorii trimisă de doamna ministru, situaţia era caducă, deci trecuseră cele 24 de ore. E o inadvertenţă care trebuia stabilită prin regulament sau prin orice altă formă juridică", a mai spus Toader.
   
Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni la ora 12.00 pentru a vota ridicarea imunităţii deputatului Alin Trăşculescu.x close