Antena 3 CNN Actualitate Deputatul USR care a transmis un mesaj controversat în ziua de Crăciun vine cu noi rectificări: Toleranța e o valoare importantă pentru mine

Deputatul USR care a transmis un mesaj controversat în ziua de Crăciun vine cu noi rectificări: Toleranța e o valoare importantă pentru mine

Iulian Bulai a venit cu noi rectificări după ce deputatul USR a a publicat pe Facebook, în prima zi de Crăciun, un mesaj ce a stârnit controverse în mediul online. Acesta susține că implicarea lui politică e determinată de credința lui.

Deputatul USR care a transmis un mesaj controversat în ziua de Crăciun vine cu noi rectificări: Toleranța e o valoare importantă pentru mine
Sursa foto: Foto: Iulian Bulai/ Facebook
27 Dec 2019   •   15:40

”Călătoresc de dimineață deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecțiilor mele cu privire la Crăciun.

Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credință mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc.

Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credință mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare.

Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte.

În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă despre a vorbi despre probleme noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre.

Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare.

În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea nașterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoțeste mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată.

Crăciun fericit tuturor!

Dacă se poate și cu credință vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiții și mâncare și băutură și festinul de după post, e chiar ok. Toleranța e o valoare importantă pentru mine.

Cine sunt eu să judec pe alții?

Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare”, a spus Bulai, pe contul de Facebook.

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai USR Crăciun
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close