Antena 3 CNN Actualitate Descoperire revoluționară a cercetătorilor români la Marea Neagră. Ar putea salva viața a mii de români

Descoperire revoluționară a cercetătorilor români la Marea Neagră. Ar putea salva viața a mii de români

Descoperire revoluționară a cercetătorilor români la Marea Neagră. Ar putea salva viața a mii de români
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Oct 2017   •   08:22

Specialiștii Institutului de Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie au găsit soluția de a pune algele de la Marea Neagră la lucru împotriva bacteriilor din unitățile sanitare.

”Dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă şi ar arunca ţara în criză”, spunea, în 2015 ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu referire la infecțiile intraspitalicești, scrie Libertatea.

Situația este, într-adevăr, foarte gravă și a fost scosă la lumină de tragedia din clubul Colectiv, când mai multe persoane au supraviețuit incendiului, dar au fost omorâte de bacteriile care le-au infectat rănile în interiorul spitalelor.

Recent, a avut loc, la Universitatea Ovidius din Constanța, în organizarea Institutului de Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, un atelier de lucru româno-francez pe tema oportunităților de cercetare și inovare în procesarea și exploatarea algelor din zona continentală a Mării Negre în scopul de a scoate spitalele românești din impas.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close