Antena 3 CNN Actualitate Detalii explozive! Războiul Steinmetz-Soros pentru aurul României. Ce știe Băsescu

Detalii explozive! Războiul Steinmetz-Soros pentru aurul României. Ce știe Băsescu

Detalii explozive! Războiul Steinmetz-Soros pentru aurul României. Ce știe Băsescu
Sursa foto: foto- captura Antena 3
11 Noi 2018   •   20:50

Fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat vineri vreme de trei ore și jumătate la DNA în calitate de martor într-un dosar de corupție.

La ieșirea de la întâlnirea cu procurorii, Băsescu a spus că a fost audiat ca martor într-o comisie rogatorie. el a refuzat să dea detalii suplimentare. Ulterior, fostul președinte a spus că dosarul este instrumentat de procurori din Israel.

Surse judiciare au declarat că ar fi vorba despre dosarul în care oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost arestați anul trecut în Israel.

Cei doi au fost audiați de procurorii israelieni în baza noilor informații primite din partea autorităților române, afirmă surse citate de presa israeliană. MIliardarul Beny Steinmetz și consultantul Tal Silberstein au fost audiați de procuratura poliției israelienie într-un dosar în care sunt suspectați că au oferit mită unor oficiali guvernamentali din România pentru promovarea intereselor companiei miniere BSGR, afirmă surse judiciare israeliene, citate de cotidianul israelian Calcalist.

Mai exact, procurorii vor să demonstreze că Beny Steinmetz i-a finanțat campania din 2009 lui Traian Băsescu. În schimb, fostul președinte ar fi trebuit să-li exercite influența asupra Parlamentului și Guvernului pentru susținerea proiectului dela Roșia Montană, acolo unde Steinmetz ar fi avut beneficii financiare și interese

Toate detaliile, în materialul prezentat, duminică, de Răzvan Dumitrescu, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv":

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close