Antena 3 CNN Actualitate Detalii importante din dosarul Olteanu-Tăriceanu: Cei implicați au fost ascultați încă din 2008

Detalii importante din dosarul Olteanu-Tăriceanu: Cei implicați au fost ascultați încă din 2008

Detalii importante din dosarul Olteanu-Tăriceanu: Cei implicați au fost ascultați încă din 2008
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2016   •   20:05

Detalii importante din dosarul Bogdan Olteanu-Călin Popescu Tărceanu. 

Potrivit referatului DNA de arestare, în document se face referire la convorbiri, de unde rezultă că cei implicați în dosar au fost ascultați încă din 2008, potrivit informațiilor prezente vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

În referatul DNA, se arată că Bogdan Olteanu ar fi știut scopul discuțiilor cu SOV, și anume numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. La această discuție, Olteanu ar fi cerut un milion de euro pentru influență asupra premierului și, ulterior, Liviu Mihaiu a fost chemat la Guvern unde Tăriceanu i-a comunicat numirea.

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi recunoscut faptele, dar susține că i-a cerut Bogdan Olteanu două milioane de euro, dintre care un milion pentru el.

Olteanu a recunocut întâlnirea și discuțiile din Deltă, dar și faptul că a vorbit cu Tăriceanu, dar că a făcut acest lucru din convingere.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.


 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close