Antena 3 CNN Actualitate Detalii incredibile din dosarul lui Oprescu. Scene scoase din filmele cu mafioţi

Detalii incredibile din dosarul lui Oprescu. Scene scoase din filmele cu mafioţi

Detalii incredibile din dosarul lui Oprescu. Scene scoase din filmele cu mafioţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2015   •   20:55

Sorin Oprescu ar fi pus la punct o întreaga reţea infracţională pentru a obţine bani de pe urma contractele acordate de primaria generala, se arată în referatului procurorilor DNA. 

 
Edilul ar fi deţinut şi un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat în timpul întâlnirilor în care primea mita şi care aveau loc chiar la el acasă. 
 
De asemenea, unul dintre denunţători a povestit procurorilor că i-ar fi dat mită primarului Sorin Oprescu, anul trecut, pentru a evita să fie dat afară din instituţie. Mai mult, reţeaua infracţională ar fi fost organizată de Oprescu încă din vara anului 2012. 
 
Sorin Oprescu a fost înregistrat de procurori, chiar şi după ce a fost ridicat de procurori şi adus la DNA. Anchetatorii susţin că Primarul Capitalei este surprins într-o convorbire cu unul dintre denunţători, chiar pe holurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Discuţia dintre cei doi ar conţine detalii legate de mita primită şi flagrantul pus la cale de procurorii DNA.
 
Primarul general al Capitalei este acuzat că lua mită încă din 2012, se arată în referatul procurorilor. În total, în perioada 2013-2015, Oprescu ar fi primit, după aproximarea unuia dintre denunţători, 1.000.000 euro drept mită. Banii erau primiţi pentru alocarea preferenţială a unor lucrari de asfaltare şi apa canal. Mai mult, valoarea mitei era stabilită în funcţie de contract, spun procurorii.   
 
Procurorii mai spun că Sorin Oprescu primea mita chiar la el acasă. La una dintre întâlniri ar fi primit 10.000 de euro într-o pungă de cadou. Banii au fost lăsaţi sub o pernă aflată pe canapea, la indicaţiile primarului, nu înainte ca acesta să îi spună celui care i-a adus mita să îşi lase telefoanele mobile în bucătărie.  
 
Pentru a nu fi interceptat când discuta cu diverse persoane despre bani, Sorin Oprescu avea in curtea locuinţei sale un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile. Mai exact, când discuţiile aveau loc în foişor, oamenii erau obligaţi de fiecare dată să îşi lase telefoanele deoparte, langa acel dispozitiv, susţin denuntatorii din dosar. 
 

×
Subiecte în articol: detalii dosar
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close