Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri după 10 ani de la răpirea jurnaliştilor. Apar noi informaţii care-l implică pe Traian Băsescu

Dezvăluiri după 10 ani de la răpirea jurnaliştilor. Apar noi informaţii care-l implică pe Traian Băsescu

Dezvăluiri după 10 ani de la răpirea jurnaliştilor. Apar noi informaţii care-l implică pe Traian Băsescu
de S.T.    |    29 Mar 2015   •   15:49
La 10 ani de la răpirea jurnaliştilor români în Irak, apar noi informaţii care-l implică pe Traian Băsescu. Ghidul jurnaliştilor, Mohammad Munaf, declară într-un interviu exclusiv, că, de fapt, Traian Băsescu ar fi fost creierul întregii operaţiuni, prin intermediul medicului Mohamad Yassin.

Yassin a fost omul de legătură dintre preşedintele Băsescu şi Omar Hayssam. Munaf susţine, în interviul acordat în exclusivitate Antenei 3, că profesorul invocat de Hayssam în declaraţiile sale este chiar Traian Băsescu.

Muhammad Munaf povesteşte, în primul său interviu filmat, despre posibila implicare a preşedintelui Băsescu în planificarea răpirii jurnaliştilor din Irak.

Acum 10 ani, în martie 2005, Muhammad Munaf le-a fost ghid în Irak jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Apoi a fost ostatic, alături de ei, timp de 55 de zile.

Mohammad Munaf a fost acuzat că a participat la răpirea celor trei jurnalişti români în Irak. Un tribunal irakian l-a condamnat pe Munaf la moarte în 2006, dar Curtea irakiană de Casaţie a anulat sentinţa.

Citeşte şi
:

Răpirea jurnaliştilor în Irak, 10 ani de mister. Adevărul va fi cunoscut abia peste 40 de ani, când informaţiile vor fi desecretizate

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close