Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul

Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul

Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Aug 2011   •   18:30

O discuţie interceptată de SRI în cadrul anchetei din dosarul corupţiei din vămile de la graniţa cu Serbia, dintre deputatul PDL de Arad Iustin Cionca şi Aurel Mătiuţ - în perioada respectivă şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara cu sprijinul pedeliştilor de pe Mureş - dezvăluie mecanismele prin care sunt promovaţi oamenii: recomandări şi susţinere de la partid plus împărţirea influenţei între preşedinţii de filială.

Stenogramele discuţiilor interceptate de SRI dintre cei doi au fost publicate de pressalert.ro.

Cionca a sintetizat, potrivit stenogramelor, modul de împărţire a puterii în interiorul partidului: ” în fiecare judeţ e un tătic acolo. Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ”.

Dragoş Boţa, jurnalist pressalert.ro, vorbeşte la Antena 3 despre stenogramă
Get Adobe Flash player

Deputatul PDL Iustin Cionca este faimos şi graţie afirmaţiei pe care a făcut-o la televiziunea publică pe seama cazului unui poliţist de frontieră care s-a sinucis pentru că nu şi-a mai putut plăti rata la bancă din cauza tăierilor salariale.

“Asta e. Unii se mai spânzură”, a comentat cinic deputatul PDL, care este coleg de organizaţie cu ministrul de Interne Traian Igaş.

Potrivit pressalert.ro, Aurel Mătiuţ, pe 16 octombrie 2010, la ora 17:56, a sunat pe un telefon mobil, care aparţine Camerei Deputaţilor, şi care este folosit de deputatul PDL Iustin Cionca.

Discuţia s-a axat pe modul în care îl pot ajuta pe un prieten al vameşului să i se găsească o funcţie, dar şi despre intervenţiile pentru o cunoştinţă care vroia o funcţie în vămile din Caraş Severin.

În plus, numele şefului consiliului judeţean Caraş-Severin, deputatul PDL Sorin Frunzăverde, este menţionat în convorbirea telefonică dintre Cionca şi Mătiuţ.

Sorin Frunzăverde, despre menţionarea numelui său în discuţie
Get Adobe Flash player

Vezi AICI discuţia dintre cei doi.

×
Subiecte în articol: dosar interceptari spaga vami deputat pdl SRI

În Gura Presei cu Mircea Badea | Luni-Joi, 24:00, Duminică, 23:00

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close