Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul

Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul

Dezvăluiri în dosarul şpăgii din vămi. Deputatul PDL Cionca: În fiecare judeţ e un tătic. Nu ne băgăm dintr-un judeţ în altul
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Aug 2011   •   18:30

O discuţie interceptată de SRI în cadrul anchetei din dosarul corupţiei din vămile de la graniţa cu Serbia, dintre deputatul PDL de Arad Iustin Cionca şi Aurel Mătiuţ - în perioada respectivă şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara cu sprijinul pedeliştilor de pe Mureş - dezvăluie mecanismele prin care sunt promovaţi oamenii: recomandări şi susţinere de la partid plus împărţirea influenţei între preşedinţii de filială.

Stenogramele discuţiilor interceptate de SRI dintre cei doi au fost publicate de pressalert.ro.

Cionca a sintetizat, potrivit stenogramelor, modul de împărţire a puterii în interiorul partidului: ” în fiecare judeţ e un tătic acolo. Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ”.

Dragoş Boţa, jurnalist pressalert.ro, vorbeşte la Antena 3 despre stenogramă


Deputatul PDL Iustin Cionca este faimos şi graţie afirmaţiei pe care a făcut-o la televiziunea publică pe seama cazului unui poliţist de frontieră care s-a sinucis pentru că nu şi-a mai putut plăti rata la bancă din cauza tăierilor salariale.

“Asta e. Unii se mai spânzură”, a comentat cinic deputatul PDL, care este coleg de organizaţie cu ministrul de Interne Traian Igaş.

Potrivit pressalert.ro, Aurel Mătiuţ, pe 16 octombrie 2010, la ora 17:56, a sunat pe un telefon mobil, care aparţine Camerei Deputaţilor, şi care este folosit de deputatul PDL Iustin Cionca.

Discuţia s-a axat pe modul în care îl pot ajuta pe un prieten al vameşului să i se găsească o funcţie, dar şi despre intervenţiile pentru o cunoştinţă care vroia o funcţie în vămile din Caraş Severin.

În plus, numele şefului consiliului judeţean Caraş-Severin, deputatul PDL Sorin Frunzăverde, este menţionat în convorbirea telefonică dintre Cionca şi Mătiuţ.

Sorin Frunzăverde, despre menţionarea numelui său în discuţie


Vezi AICI discuţia dintre cei doi.

×
Subiecte în articol: dosar interceptari spaga vami deputat pdl SRI
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close