Antena 3 CNN Actualitate Diaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru Oltchim

Diaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru Oltchim

Diaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru Oltchim
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Oct 2012   •   22:57

Dan Diaconescu a declarat luni seara, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI, informează Mediafax.

"Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume. Noi aveam termen până la ora 23.59 minute să încheiem contractul", a afirmat Diaconescu.
   
El a adăugat că marţi dimineaţă va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o "escrocherie".
   
Diaconescu susţine că termneul stabilit de Guvern pentru semnarea a fost "impus ilegal" şi nu se regăseşte în nicio lege.
   
"Au călcat în picioare inclusiv oferta noastră", a mai spus patronul OTV.
   
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei.
   
Premierul Victor Ponta a afirmat, în urmă cu aproape o oră, că OPSPI va sesiza organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim şi va prezenta fapte care să constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false şi încercarea de a înşela statul.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close