Antena 3 CNN Actualitate Diamante printre gunoaie. Groapa de gunoi Pata Rât, crematoriu de vise şi speranţe. Copiii de aici vor să înveţe

Diamante printre gunoaie. Groapa de gunoi Pata Rât, crematoriu de vise şi speranţe. Copiii de aici vor să înveţe

Diamante printre gunoaie. Groapa de gunoi Pata Rât, crematoriu de vise şi speranţe. Copiii de aici vor să înveţe
de O.P.    |    26 Mar 2013   •   06:15

 Viaţa i-a condamnat la un trai plin de mizerie, gunoaie şi lipsuri. Singura preocupare a copiilor de la Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului, este să îşi ajute părinţii să scormonească printre resturi. Multi dintre ei ajung chiar şi la 14 ani fară să ştie să citească ori să socotească iar igiena este pentru ei ceva necunoscut.

O fundaţie ii va învăţa să citească, să scrie şi aibă grijă de sănătatea lor. 

Murdari din cap până în picioare, cu feţele acoperite de mizerie şi cu mâinile negre, copiii au venit rând pe rând să se cureţe înainte de-a intra în clasă.

Timp de 3 luni, cu ajutorul unei fundatii, 25 de copii care locuiesc pe rampa de gunoi vor veni la scoala sa invete alfabetul, cifrele si culorile.  

Florin are 12 ani. Nu a fost nici măcar o zi la şcoală. La fel ca el sunt şi alţi copii care au păşit pentru prima oară într-o sală de clasă.

La finalul programului, elevii vor fi duşi într-o excursie educativă. La Pata Rât, doar 20 % dintre copii merg la şcoală.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close