Antena 3 CNN Actualitate Diguri de apărare împotriva inundaţiilor, distruse de CNADNR la Târgu-Jiu. Zeci de case rămân în calea apelor

Diguri de apărare împotriva inundaţiilor, distruse de CNADNR la Târgu-Jiu. Zeci de case rămân în calea apelor

Diguri de apărare împotriva inundaţiilor, distruse de CNADNR la Târgu-Jiu. Zeci de case rămân în calea apelor
Sursa foto: Foto captura Antena 3
03 Iul 2015   •   14:32

Centura ocolitoare a oraşului Târgu-Jiu pune în pericol sute de case din zonă. În urma lucrărilor vor fi distruse toate digurile care protejează periferia oraşului de inundaţii.

Constructorul va pune doar saci de nisip în calea apelor, însă reprezentanţii de la Apele Române atrag atenţia că măsura este insuficientă dacă se vor revărsa apele, aşa cum s-a mai întâmplat.

Deocamdată, cei de al Apele Române au decis ca lucrările să fie sistate, până când constructorul vine cu o soluţie pentru a preveni posibilele calamităţi.

Constructorii au spart deja trei din cele şase diguri de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile Amaradia, Jiu şi Şuşiţa.

Reprezentanţii Apele Române au sesizat constructorul că, în urma distrugerii digurilor, sunt multe localităţi expuse în faţa unor posibile inundaţii. Numai în ultimele zile, hidrologii au emis mai multe avertizări de inundaţii pe râurile din zonă, dar din fericire, viiturile nu au provocat încă daune.

Muncitorii care lucrează pe şantier ştiu doar că lucrările au fost sistate până luni, când vor obţine alte avize de construcţie.

Şi oamenii din zonă se tem că dacă va ploua mai mult, casele lor vor fi în pericol. Unii dintre localnici au făcut reclamaţii.

Până la urmă, Serviciului de Gospodărire al Apelor Gorj le-a cerut constructorilor să oprească lucrarea până iau măsuri urgente care să prevină posibilitatea producerii unor calamităţi. Centura ocolitoare a municipiului Targu-Jiu va fi realizată pe o distantă de 15 kilometri şi va costa 35 de milioane de euro.

Subprefectul Gorj, Sorin Gabriel Arjoca, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena3, că Prefectura este la curent cu situaţia de la Târgu-Jiu, arătând că, în unele zone, s-au găsit modalităţi de intervenţie prin montarea de tuburi de scurgere.




×
Subiecte în articol: CNADNR
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close