Antena 3 CNN Actualitate DIICOT: Nuţu Cămătaru ştia că vor urma descinderi

DIICOT: Nuţu Cămătaru ştia că vor urma descinderi

DIICOT: Nuţu Cămătaru ştia că vor urma descinderi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Feb 2013   •   12:57

Nuţu Cămătaru ştia că va fi căutat de anchetatori şi de aceea a fugit de acasă şi s-a ascuns, spun procurorii în motivarea prezentată instanţei prin care cer arestul interlopului.

Potrivit Parchetului, el coordona gruparea infracţională prin oameni de încredere, dar nu participa direct la actele de violenţă. În faţa judecătorilor, Nuţu Cămătaru s-a declarat nevinovat.

Faptele comise de membrii grupării conduse de Nuţu Cămătaru au creat un sentiment de insecuritate în rândul oamenilor, spun procurorii în motivarea arestării. Lăsarea lor în liberatate ar fi un pericol public.

Procurorii susţin că acesta a aflat despre faptul că urmează descinderi pe 22 februarie, aşa că a fugit şi s-a ascuns într-o altă locuinţă, ca să nu fie prins de oamenii legii. "Nu am condus nicio grupare şi mă consider păgubit", a spus Nuţu Cămătaru în faţa judecătorilor.

Anchetatorii scot însă în evidenţă că membrii grupării sunt recidivişti şi au mai fost condamnaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă.

Martorii din dosar au declarat că se simţeau terorizaţi. Una dintre persoanele audiate susţine că a împrumutat 15.000 euro de la Nuţu Cămătaru şi a plătit lunar câte 1.500 euro camătă. Martorul a declarat că pentru cei 15.000 euro, Nuţu i-ar fi cerut  60.000 de euro ca să stingă datoria. Cum omul nu a mai putut să plătească a fost ameninţat şi el şi familia sa, cu violenţe fizice.

Nuţu Cămătaru şi membrii grupării sale sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional, şantaj, cămătărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Unul dintre complicii săi este acuzat de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

Citeşte şi Sile Cămătaru şi-a continuat "afacerile" chiar şi din spatele gratiilor. Cum ameninţa interlopul victima unui accident provocat de fiica sa

Cum conducea Sile Cămătaru afacerile din închisoare. Vezi "agenda" interlopului şi interceptările din dosar












×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close