Antena 3 CNN Actualitate Din tainele combinării alimentelor: de ce este dezastruoasă asocierea ceafă de porc - cartofi prăjiţi

Din tainele combinării alimentelor: de ce este dezastruoasă asocierea ceafă de porc - cartofi prăjiţi

Din tainele combinării alimentelor: de ce este dezastruoasă asocierea ceafă de porc - cartofi prăjiţi
Sursa foto: Foto: michaelsrestaurants.wordpress.com
de M.Z.    |    06 Aug 2013   •   23:42

Mâncarea preferată a românului, clasica ceafă de porc la grătar, însoţită de un munte de cartofi prăjiţi, este o combinaţie pe gustul tuturor, însă nu şi al nutriţioniştilor. Medicii spun că asocierea carne-cartofi este dezastruoasă. 


Cartofii prăjiţi însoţiţi de maioneză şi combinaţi cu o porţie mare de carne sunt boală curată. Proteinele asociate cu carbohidraţi îngreunează foarte mult digestia. În plus, cei care mănâncă prăjeli zi de zi riscă să se îmbolnăvească de cancer. Plus că şi prăjitul în ulei are tainele lui.
 
Nutriţioniştii ne mai dau un sfat: să nu exagerăm cu proteinele, indiferent dacă vorbim despre piept de pui la grătar sau despre ouă fierte. Mai mult, e indicat să nu le combinăm.
 
"Nu putem mânca carnea asociată cu ouă, pentru că amândouă sunt alimente care au un nivel foarte ridicat de proteine. Pe parcursul zilei putem să le alternăm. Chiar se recomandă: dacă am mâncat într-o zi carne, să nu se mai adauge şi ouă că este inutil şi obosim organismul", a explicat Corina Zugravu, medic nutriţionist.

Un alt obicei alimentar dubios al românilor este combinarea fructelor cu pâine. De exemplu: struguri cu pâine sau pepene roşu cu pâine. Nimic mai greşit. Fructele şi carbohidraţii nu se împacă deloc bine.
 
Totuşi, cel mai mare secret este să evităm combinaţia proteine - carbohidraţi grei. Spre exemplu, fasolea cu cârnaţi este senzaţională, dar este urmată de balonare şi chiar de arsuri. 
 
"Cea mai bună combinaţie, mai ales pentru cei cu risc de îngrăşare, pe perioada de vară, ar fi bine ca la prânz să mâncăm proteine: un peşte la grătar sau carne, cu o salată foarte mare. Şi, de asemenea, alături de carne trebuie să existe soteuri de legume sau vinete, toate alimentele de genul acesta care scad colesterolul", a adăugat medicul.
 

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close