Antena 3 Actualitate Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, în dosarul de fraudare a Transgaz Mediaş

Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, în dosarul de fraudare a Transgaz Mediaş

11 Feb 2013   •   16:06
Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, în dosarul de fraudare a Transgaz Mediaş
Sursa foto: Foto: Agerpres

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, definitiv, eliberarea din arest a fostului preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, judecat pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

Instanţa a respins recursul procurorilor la hotărârea Judecătoriei Sectorului 2 din 6 februarie prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată.
   
Dinel Nuţu urmează să fie eliberat dacă nu este arestat în alte cauze, potrivit deciziei TB.
   
"Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului stabilit de acesta şi ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; e) să nu se apropie de celelalte părţi, de experţii desemnaţi de instanţă sau martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect", a stabilit Judecătoria Sectorului 2, în 6 februarie.
   
Decizia Judecătoriei a fost atacată cu recurs de procurori.
   
Următorul termen de judecată al dosarului de fraudare a Transgaz Mediaş a fost stabilit pentru 6 martie.
   
În noiembrie 2007, preşedintele Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.
   
În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega - foşti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum şi Iulian şi Tudorică Siclitaru.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close