Antena 3 CNN Actualitate Dintre cei 2.000 de donatori de sânge anunţaţi pe Internet, numai patru au ajuns la spital

Dintre cei 2.000 de donatori de sânge anunţaţi pe Internet, numai patru au ajuns la spital

Dintre cei 2.000 de donatori de sânge anunţaţi pe Internet, numai patru au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: vitrox.com
04 Feb 2012   •   20:37

Vorbe multe, fapte puţine. Aceasta pare să fie deviza multor români. Mii de oameni au comentat, pe un site de socializare, apelul făcut de un locuitor al ţării, care îi îndemna să doneze sânge.  De la mii, în practică, s-a ajuns la o mână de oameni. În două ore, pe la Spitalul Floreasca din Capitală au trecut patru donatori. A fost doar prima zi, aşa că medicii speră că numărul celor care vor să ajute va creşte.

Iar spitalele duc mare lipsă de sânge. Nu se pot face operaţii dacă nu există rezerve suficiente. Şi bolnavii de cancer au nevoie de sângele sănătos al donatorilor. Care, din păcate, sunt încă prea puţini. Românii se feresc de spitale. Deşi, teoretic, să donezi nu este atât de complicat. Procedura e simplă. Medicii studiază trecutul medical al donatorului. Şi, dacă totul este în regulă, în jur de cinci minute durează recoltarea. Cristina tocmai a donat sânge, aşa cum a promis pe Internet.

Cei care au venit azi să salveze vieţi au aflat despre campanie de pe un site de socializere. În 24 de ore peste două mii de oamenii au comentat iniţiativa Mihaelei Cârlan. Din păcate, azi numărul celor care au venit să doneze a fost mic.

Impresionată de cazul unei femei diagnosticată cu cancer, Mihaela a vrut să le dea medicilor şansa să-şi facă meseria şi să-i salveze pe bolnavi. Se aştepta ca numărul donatorilor să fie mai mare. Timpul însă nu e pierdut.

Cei care vor să ajute pot merge şi mâine să doneze. Trebuie să ştiţi că nu e indicat să mâncaţi înainte de a merge la spital. Cei care au consumat băuturi alcoolice cu 24 de ore înainte nu vor putea dona.

 


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close