Antena 3 CNN Actualitate Director AVAS arestat pentru 29 zile

Director AVAS arestat pentru 29 zile

Director AVAS arestat pentru 29 zile
28 Feb 2007   •   13:05

Directorul Direcţiei juridice din cadrul AVAS, Alexandru Mândruţ, a fost arestat miercuri noapte pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a decis că învinuitul trebuie arestat preventiv. Procurorii DNA l-au reţinut iniţial pe Mândruţ, care este acuzat că ar fi pretins 40.000 de dolari pentru a nu îşi îndeplini obligaţiile de serviciu legate de impunerea unor penalităţi unei firme din Buzău. Respectiva societate nu respectase clauzele contractuale angajate ca urmare a privatizării. Procurorii susţin că, Alexandru Mândruţ a cerut mită din funţia de consilier în cadrul AVAS. În plus, Mândruţ ar fi acordat o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale societăţii pe care o reprezentau.

Conform unui comunicat DNA, citat de Mediafax, Alexandru Mândruţ ar fi primit, în 2006, 20.000 de dolari de la învinuiţii Valeriu Gumă, Ludmila Buzu şi Sergiu Bulăţel, iar în februarie anul acesta, inculpatul ar fi primit, de la aceleaşi persoane, suma de 20.000 de dolari, ocazie cu care inculpatul a fost prins în flagrant delict.

AVAS a anunţat că va suspenda contractul de muncă al şefului direcţiei generale juridice a instituţiei, Alexandru Mândruţ.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close