Antena 3 CNN Actualitate Directorul CERT.RO, mesaj important pentru pacienții spitalelor atacate de hackeri

Directorul CERT.RO, mesaj important pentru pacienții spitalelor atacate de hackeri

Directorul CERT.RO, mesaj important pentru pacienții spitalelor atacate de hackeri
Sursa foto: foto: Antena 3
20 Iun 2019   •   22:01

Cătălin Aramă, directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, a declarat, joi, la "Sinteza Zilei" că o parte din datele analizate de instituția pe care o conduce au plecat către Direcția de de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Poliției.

Citește și: Sorina Pintea, la "Sinteza Zilei": Ce au făcut hackerii este un atentat la siguranța națională

Citește și: Șeful Cyberint din SRI, despre atacurile cibernetice asupra instituțiilor statului: „Atacurile de origine statală sunt de ordinul miilor și se întâmplă zilnic”

"Mai departe polițiștii se vor ocupa de anechetă ,fiind vorba de blocarea unor date, fiind vorba de un prejudiciu. În clipa de față există timp, și e un semnal de alarmă pe care îl tragem, pentru toți cei care pot fi vizați în partea de protecție și anume actualizarea sistemelor lor de operare, actualizarea aplicațiilor pe care le folosesc, verificarea back-up-urilor periodice ale datelor pe care le au și, evident, instalarea soluțiilor de securitate pentru că în cazul de față, în cazul unui atac de acest fel, o soluție de securitate, inclusiv un antivirus actualizat poate fi eficientă.

Le-aș spune oamenilor că în clipa de față se lucrează. CERT.RO a asigurat și va asigura suportul tuturor celor care îl vor solicita. Verificăm dacă există soluții de back-ul pentru restaurara datelor și repunerea în funcțiune a sistemelor și că toate aceste lucruri, sperăm noi, se vor rezolva într-un mod fericit", a spus Cătălin Aramă, într-o intervenție la "Sinteza Zilei".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close