Antena 3 CNN Actualitate Directorul cu salariu de 15.000 de euro. Tocmai a fost numit în funcție la propunerea PNL

Directorul cu salariu de 15.000 de euro. Tocmai a fost numit în funcție la propunerea PNL

Nicu Marcu, candidatul propus de PNL, a fost numit, miercuri, în funcția de preşedinte – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Pentru noua slujbă, Nicu Marcu va fi remunerat cu un salariu exorbitant pentru marea majoritate a românilor - 15.000 de euro lunar.

Directorul cu salariu de 15.000 de euro. Tocmai a fost numit în funcție la propunerea PNL
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    24 Iun 2020   •   21:00

Decizia de numire a lui Nicu Marcu a fost luată astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, cu 340 de voturi ”pentru” și 20 ”împotriva”. El a fost unicul candidat pentru postul de președinte al ASF.

Postul de şef al ASF este unul extrem de bine plătit, Nicu Marcu urmând să plece acasă cu circa 15.000 de euro în fiecare lună. Marcu îşi va începe mandatul pe locul devenit vacant prin demisia lui Leonardo Badea.

Senatorul PSD Daniel Zamfir: A fost unicul candidat, iar toate partidele au decis să-l susțină

„Salut faptul că ASF, în sfârşit, după o lungă perioadă, are un preşedinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obţinut un vot covârşitor, toate partidele au decis să îl susţină. ASF avea nevoie de un şef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără preşedinte. Lucrul acesta s-a resimţit puternic în piaţă.

Sper ca din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul preşedinte să preia hăţurile şi să aşeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situaţii în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situaţii în care ASF practic nu există, sunt situaţii în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze şi să-i controleze”, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Nicu Marcu a primit, marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat şi Camera Deputaţilor, în cadrul cărora a fost audiat. În favoarea candidatului PNL s-au pronunţat 51 de parlamentari, şase au fost împotrivă şi unul s-a abţinut.

×
Subiecte în articol: ASF Nicu Marcu salariu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close