Antena 3 CNN Actualitate Directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş, demis după incendiul de la ARO Câmpulung

Directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş, demis după incendiul de la ARO Câmpulung

Directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş, demis după incendiul de la ARO Câmpulung
de O.P.    |    03 Oct 2013   •   06:15

Directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş a fost demis de ministrul Mediului în urma incendiului de la Câmpulung.
Mariana Ionescu nu a suspendat autorizaţia de mediu a firmei de colectare a deşeurilor cu toate că a găsit nenumărate nereguli acum câteva luni.

3.700 de tone de deşeuri, unele toxice, au ars într-un depozit pe platforma Aro Câmpulung.

Cinci explozii s-ar fi produs pe platforma industrială de la Câmpulung după ce unul dintre angajaţi ar fi aruncat o ţigară la întâmplare. Focul a cuprins acoperişul halei în care se aflau inclusiv deşeuri chimice. 

Un angajat al depozitului a ajuns la spital cu arsuri la nivelul feţei, iar alţi 3 pompieri au fost răniţi în timpul intervenţiei şi duşi la spital pentru îngrijiri medicale.

Autorităţile susţin că în hală erau depozitate cianuri, însă inspectorii Gărzii de Mediu nu confirmă însă această ipoteză. Cert este că firma nu a respectat toate cerinţele de la momentul la care a primit avizul de funcţionare, motiv pentru care a fost amendată în urmă cu câteva săptămâni cu o sută de milioane de lei.

În urma acestui incident, directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş a fost demis de ministrul Mediului pentru că nu a suspendat autorizaţia de mediu a firmei, în urma neregulilor găsite acum câteva luni.

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close