Antena 3 CNN Actualitate Explozii la Mihăilești. Un TIR încărcat cu butelii a luat foc. Traficul pe DN2, complet blocat

Explozii la Mihăilești. Un TIR încărcat cu butelii a luat foc. Traficul pe DN2, complet blocat

Explozii la Mihăilești. Un TIR încărcat cu butelii a luat foc. Traficul pe DN2, complet blocat
10 Iun 2016   •   10:30

Un tir încărcat cu butelii a luat foc pe DN2E85 pe raza localităţii Mihăileşti, în judeţul Buzău, circulaţia rutieră fiind întreruptă la această oră în zonă, între oraşele Urziceni şi Buzău, informează Centrul INFOTRAFIC al IGPR.

VEDEȚI AICI primele imagini cu explozia

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a declarat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat şi au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins şi remorca, după care cele 800 de butelii încărcate în autovehicul au început să explodeze.

Şoferul a sunat la 112, iar la faţa locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, şase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

'La ora actuală se lucrează la lichidarea focarului de foc (...) Oamenii (localnicii din zonă n.red.) au fost îndepărtaţi cât mai mult de zona respectivă, pe un perimetru de 500 de metri', a relatat prefectul George Sava, care a mai precizat că nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, prefectul a mai precizat că şoferii care au ajuns în zonă dinspre Buzău pot folosi ca rute alternative drumul naţional Buzău-Ploieşti, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zonă pentru a ajunge la Mizil.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieşirea din Buzău, la Hanul lui Ţintă şi Căldăruşanca.

'Autovehiculele care circulă dinspre Bucureşti spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldăruşanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea- Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre Bucureşti pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploieşti', a mai declarat Amalia Călugăru.

Procurorii îi vor audia pe şoferul TIR-ului şi pe administratorul firmei

Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău fac cercetări la locul incendiului de la Mihăileşti, a declarat pentru AGERPRES prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procuror Gabriela Vâjâiac. Aceştia îi vor audia pe şoferul TIR-ului şi pe administratorul firmei.

'Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate, doi procurori efectuează cercetări la locul faptei, iar aceştia vor audia şoferul TIR-ului şi administratorul firmei', a mai afirmat prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Localitatea Mihăileşti din judeţul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriaşă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morţi (dintre care şapte pompieri, trei localnici şi doi jurnalişti ai postului TV Antena 1), precum şi 13 răniţi grav.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: TIR butelii DN2 trafic blocat explozie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close