Antena 3 CNN Actualitate DNA a fost sesizată oficial, cu privire la posibile fapte de corupţie la vârful CSM. Ce mesaje trimitea Hăineală când era vicepreşedintele Consiliului

DNA a fost sesizată oficial, cu privire la posibile fapte de corupţie la vârful CSM. Ce mesaje trimitea Hăineală când era vicepreşedintele Consiliului

DNA a fost sesizată oficial, cu privire la posibile fapte de corupţie la vârful CSM. Ce mesaje trimitea Hăineală când era vicepreşedintele Consiliului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   08:59

DNA a fost sesizată oficial, cu privire la posibile fapte de corupţie la vârful CSM, pe vremea când preşedintele instituţiei era Alina Ghica, iar vicepreşedinte era Oana Hăineală.

Sesizarea a fost făcută de către jurnaliştii de la Lumea justiţiei, după ce un fost angajat al CSM a dezvăluit că Oana Haineală şi Alina Ghica le cereau membrilor CSM cum să voteze prin SMS.

Şoferul Angel Gabriel Roşca a primit pe inventar, pe vremea când era angajat al CSM, un telefon mobil care a aparţinut anterior procurorului Bogdan Gabor din Consiliul Superior al Magistraturii.

În iulie 2012, întâmplător, şoferul a descoperit în memoria telefonului mobil o serie de mesaje SMS purtate de fostul deţinător cu Oana Haineală, Alina Ghica şi Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Pe lângă expresiile vulgare la adresa unora dintre colegi, preşedintele şi vicepreşedintele CSM cereau procurorului Bogdan Gabor să voteze în anumite feluri, scrie luju.ro.

Mesajele ar fi fost trimise, conform lui Angel Gabriel Roşca, înainte ca acesta să primească telefonul, la începutul verii lui 2012, când Alina Ghica era preşedintele CSM, iar Oana Hăineală era vicepreşedinte. Procurorul Bogdan Gabor abia sosise în CSM.

Mesaj de la Oana Haineală către procurorul CSM Bogdan Gabor:

- "o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi - neacşu, dănileţ, dumbravă şi şerban - ca să se care liniştiţi în turneul electoral pt roman) noi joi seara plecăm la JAI..."


Pe atunci, Hăiăneală şi Ghica nu erau în relaţii bune cu Vasilică Dănileţ, care era la data respectivă încadrat la categoria "4ped", alături de judecătorii Dumbravă, Neacşu şi Serban, scrie luju.ro.

Şoferul Angel Gabriel Roşca şi-a dat demisia din CSM imediat după ce a fost inculpat de DNA alături de şeful său, judecătorul Adrian Neacşu, după ce magistratul a solicitat demisia de onoare a noii şefe a Consiliului, procurorul Oana Haineală.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close