Antena 3 CNN Actualitate DNA, acțiune de filaj ca în filme: Filmări cu drona și camere ascunse miniaturale

DNA, acțiune de filaj ca în filme: Filmări cu drona și camere ascunse miniaturale

DNA, acțiune de filaj ca în filme: Filmări cu drona și camere ascunse miniaturale
Sursa foto: foto: pixabay.com
12 Ian 2016   •   13:30

Procurorii DNA Iasi au folosit camere ascunse in nasturii uniformei de politist, dar si... o drona, pentru a strange probe impotriva subcomisarului Iulian Munteanu, fostul sef al Biroului Rutier Vaslui, trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

Astfel, in timp ce lua mita carnea de miel pe care urma sa o ofere tot ca mita comisarului sef Mihai Axente venit in control, Iulian Munteanu a fost filmat cu o drona ridicata la 400 de metri altitudine, scrie Vremea Noua, citată de Ziare.com.

De asemenea, unii dintre subalternii lui Munteanu au fost dotati cu echipamente de ascultare audio-video, mai exact cu camere video miniaturale ascunse in nasturii uniformei de politist.

Procurorii DNA il acuza pe comisarul sef Mihai Axente de la Directia Rutiera a Politiei Romane ca a primit mita carnea de miel si mai multe sticle de vin, dar si un pat din lemn masiv, lucrat artizanal.

In schimbul bunurilor primite, Axente trebuia sa treaca cu vederea neregulile descoperite in timpul controlului efectuat la Biroul Rutier Vaslui in perioada 30 martie - 20 aprilie 2015.

In data de 20 decembrie 2015, Iulian Munteanu si Mihai Axente au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA au efectuat o serie de perchezitii.

Printre acuzatiile aduse de procurorii DNA Iasi lui Iulian Munteanu se numara faptul ca acesta le-ar fi impus unor agenti de politie din subordine sa aplice sanctiuni mai blande pentru unii conducatori auto de la care ar fi primit foloase necuvenite.

De asemenea, in iunie 2015, Iulian Munteanu a falsificat un proces verbal de constatare a unui accident rutier. Astfel, in exercitarea atributiilor de serviciu, el "a intocmit procesul-verbal de cercetare la fata locului in legatura cu un accident rutier in care a fost implicata o persoana din anturajul ofiterului de politie si un agent de politie, denaturand realitatea si imprejurarile in care s-a produs evenimentul; in acest sens, l-a sanctionat contraventional cu suspendarea permisului de conducere pe agentul de politie, desi vinovata de producerea accidentului a fost cealalta persoana", sustin procurorii DNA.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close